Пропускане към основното съдържание

ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В УКРАЙНА

Вече има бомбардировки по източния фронт в Украйна, научи BGpravda. Властите в Киев съобщиха за 20 нарушения на прекратяването на огъня от страна на бунтовниците през нощта. Бунтовниците в Донецк пък са преброили 27 случая, когато украинската армия е откривала огън.

Украинската армия и проруските сепаратисти в района взаимно се обвиниха в нови нарушения на примирието. Това става ден след като снаряд уцели детска градина в района на Донецк.

Вчера в селището Станица Луганска, в зоната, контролирана от Киев, са паднали 32 снаряда. Засегната е била детска градина, частично е било прекъснато електроснабдяването, каза армията.

Наблюдателите от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) докладваха за значително засилване на обстрелите -189 нарушения на примирието в района на Донецк вчера срещу 24 предния ден. В другия бастион на сепаратистите, зоната около Луганск, са били регистрирани 402 нарушения при 129 в сряда.

Двата лагера се обвиняват взаимно за новия изблик на насилие в рамките на конфликта, отнел живота на над 14 000 души от 2014 г., отбелязва АФП.

Минските споразумения от 2015 г. дадоха възможност за примирие и съществено намаляване на сблъсъците, но на фронтовата линия от време на време отново избухва насилие. Сега то пак се засилва на фона на напрежението между Русия и Запада, който я обвинява, че е струпала близо 150 000 войници на границата с Украйна.

Русия отрича, че готви нападение, но иска от Запада гаранции за своята собствена сигурност. Смята се, че Москва покровителства сепаратистите в Източна Украйна във военен и финансов план.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.