Пропускане към основното съдържание

Русия изрази тревога от зачестилите нарушения на примирието в Донбас

Руският министър на външните работи Сергей Лавров изрази безпокойството на Москва от зачестилите през последните дни нарушения на примирието в Донбас, за които обвини властите в Киев.

„Много сме разтревожени от съобщенията през последните дни за рязко увеличаване на стрелбата с използването на забранени от минските споразумения оръжия. В тази връзка искам да обърна внимание на това, че не за първа година киевският режим по-най груб начин нарушава задълженията си“, каза Сергей Лавров на обща пресконференция в Москва с гръцкия си колега Никос Дендиас.

Лавров подчерта, че Специалната наблюдателна мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа играе особено важна роля за спазването на примирието. По думите му в началото мисията е действала обективно, но след това е престанала да уточнява в докладите си коя от страните извършва нарушенията.

Президентът Путин също обвини Украйна в саботиране на Минските споразумения.

„Киев не изпълнява минските споразумения. Отказва се от пряк диалог с Донецк Луганск. Всъщност саботира изпълнението на договореностите за конституционните промени, особения статут на Донбас, местните избори и за амнистията. По всички ключови въпроси на минските споразумения“, заяви Владимир Путин след преговори в Кремъл с беларуския лидер Александър Лукашенко.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.