Пропускане към основното съдържание

Руснаци докарали американските инвеститори за АЕЦ "Белене"

Икономистът Емил Хърсев и шефът на Балгарския ядрен форум Богомил Манчев са консултанти на американския "Глобал Пауър Консорциум", който изненадващо прояви инвеститорски интерес към АЕЦ"Белене".

Манчев още през май лансира идеята прекратеният през март с решение на правителството и на парламента ядрен строеж да се развие като изцяло частен проект. Твърди се, че той и руската "Росатом", която трябваше да строи централата, стоят зад привличането на "Глобал Пауър Консорциум", пише "Медиапул".

Кандидат за мажоритарен дял в консорциума за АЕЦ "Белене" е инвеститорският фонд "Квантум Груп" (Quantum Group), обяви неговият представител Арун Савкур. От сайта на фонда става ясно, че се занимава с проекти в областта на телекомуникациите, електроенергията, медиите, както и недвижимите имоти. Той работи в страни като Русия, Канада, Китай, Мексико, Бангладеш, Никарагуа, Албания.

"Глобъл пауър консорциум" е регистриран преди няколко месеца в САЩ. Говорим за около 9 компании, които имат пряко участие във финансирането, включително и на предпроектното проучване. Дали те ще участват в даването на офертата, това е друг въпрос, обясни Емил Хърсев. Някои от тези фирми са едни от най-големите в света. Техният статут на публични компании изисква преди да обявят участието си в проект от такава величина, да анонсират това на борсата, на която се търгуват, на орган, който ги надзирава, допълни икономистът.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.