Пропускане към основното съдържание

САМО В BGPRAVDA: Безредици пред енергийния регулатор, медиите мълчат (ВИДЕО+СНИМКИ)

До безредици се стигна пред Комисията за енергийно и водно регулиране. Днес се проведе се протест срещу поредното увеличение на цените на парното, тока, водата и природния газ. Стигна се и до блокиране на бул. "Дондуков".

"Гражданското общество е длъжно да протестира срещу вандалската политика на ГЕРБ и "Опитомени патриоти", защото с увеличението на цените се показа още една стратегическа грешка на управлението на Бойко Борисов", заяви Велизар Енчев.

Средната цена на ел енергията поскъпва с 2.03%. За ЧЕЗ повишаването е с 1.75%. За електроразпределителното дружество ЕВН 1.82%, а за ЕНЕРГО-ПРО 2.78%.

Средната цена на топлинната енергия скача със 7.33%, за топлофикация - 7.46%, за ЕВН Топлофикация Пловдив - 0.94%, за Енерджи Варна - 4.89%.

Цената включва едновременно и цената на електроенергията и мрежовите услуги. Увеличението за крайните потребители на природен газ ще бъде в рамките на 6.5%.



Цени на дружествата от сектор "Топлоенергетика" - Топлофикация София - 7.33%; ЕВН Топлофикация - 7.46%; Топлофикация Плевен - 15.19%; Топлофикация Бургас - 17.12%; Веолия Енерджи Варна - 4.89%; Топлофикация Враца - 5.42%; Топлофикация ВТ - 2.89%; Топлофикация Разград - 7.45%; Юлико-Евротрейд - 23.58%; Овергаз Мрежи - 11.13%; Топлофикация Русе - 6.73%; Топлофикация Перник - 7.01%; Топлофикация Сливен - 3.36%; Топлофикация Габрово - 0.10%.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.