loading...

вторник, 20 юни 2017 г.

Открива се българска ислямска академия в Русия

В старата столица на Волжска България град Болгар (Татарстан, Руската Федерация) започва да обучава курсисти новата Българска Академия в Русия – Българска Ислямска Академия (Булгарская исламская академия).

В началото академията ще провежда шестмесечни курсове за повишаване квалификацията на имами, като в бъдеще са планирани следдипломни квалификации и писане на дисертации за бакалаври и магистри завършили ВУЗ-ове в Москва, Казан и Уфа. В новата Българска Академия в Русия са планирани курсове по арабски език, мениджмънт за мюфтии и други, като обучението ще е напълно безплатно. Ще се провеждат и много научни мероприятия.

Чуждестранните ислямски учени, преди да получи покана да преподават в ислямската академия ще бъде тествани в ангажимента си към традиционния ислям. Това заяви в интервю за РИА Новости председател на Централния духовен администрация на мюсюлманите на Върховния мюфтия на Русия Талгат Таджуддин.

Академията се създава по поръчка на президента на Русия - Владимир Путин. На осми октомври тази година ще се проведе международна конференция по повод откриването.Няма коментари :

Публикуване на коментар