loading...

петък, 28 април 2017 г.

ПЪРВО В Bgpravda: Предлагали на Силвия Дънекова да стане доносник на допинг ченгетата (ВИДЕО)

Националната рекордьорка на България на 3000 метра стийпълчейз Силвия Дънекова е има предложение да стане доносник на допинг ченгетата. Офертата е дошла след като на олимпиадата в Рио, излезе нейна положителна допинг проба. В замяна на това е поет ангажимент да получи възможно най-малко наказание. Пред Bgpravda Дънекова отказа да разкрие националността на човека, направил предложението. Тя обаче категорично е отхърлила възможността да топи свои колеги. 

Преди дни стана ясно, че Дънекова е опрадвана по случая с положителната допинг проба от олимпийските игри в Рио. След чакане от няколко месеца Дисциплинарната комисия на БОК излезе с решение, че "НЕ СА НАЛИЦЕ доказани по безспорен начин нарушения на антидопинговите правила по чл. 2.1 от Световния антидопингов кодекс (САК) от страна на Силвия Дънекова". 

Сега се чака да мине 14-дневният срок за обжалване, на което право имат БФЛА и Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF).

По-рано през годината от федерацията ни по Лека атлетика уточниха, че от IAAF са взели решение, че Дънекова не е достатъчно елитен състезател, за да вземат отношение по допинг разследването й и затова то е пренасочено към Дисциплинарната комисия на БОК.

Николай Георгиев


Няма коментари :

Публикуване на коментар