Пропускане към основното съдържание

В България има злато за 1 трилион и 100 милиарда долара


В България всяка година се извлича средно по 100 тона злато. Което ни прави втората държава в Европа по добив на злато. Нашето правителство обаче има сключени концесионни сделки с Америка ,от които 98% от това злато или иначе казано 98 тона отиват в Америка и само 2% тоест 2 тона остават за нас Българите.
Трябва да се развалят концесионните сделки с Америка и българското злато да си остане тук при нас. По този начин ще започне да се развива икономиката и България стъпваме една голяма крачка напред!!! Само за справка - днес в държави като Германия държавата получава около 30% от добитото злато, а България получава символичния 1%. 


Когато бяхме с Русия, преди 1989 г. руснаците проучват няколко десетки златни находища и получавахме 50% от добито. Германий е рядък елемент и много скъп - 1 920 000 долара за тон. "Дънди прешъс металс" са добили само от мина "Челопеч" за 2011г. и 2012г. 146,8 тона германий.Това количество е почти равно на добива на германий за целия свят, който е към 85 тона за една година, а "Дънди прешъс металс" цялото това количество добива само в мина "Челопеч" без да платят нито стотинка. Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още 18 скъпи елемента!До кога ще газим вода и ще ходим гладни?! 

Учените подчертават, че споделят откритията си не за да укоряват правителствената политика, а за да помогнат на правителството да намери изход от икономическата криза. Предложението им за държавен контрол на стратегическите ресурси, макар и практика в страни като Бразилия и Франция, противоречи на българския икономически модел през последните 15 години. То звучи непривично в уши, свикнали да чуват, че държавата е лош стопанин и чуждестранният инвеститор е благодетел. Но в същото време обещанията са внушителни: според Гергелчев златните залежи в България като стойност надхвърлят 1 000 милиарда лева. 

Затова най-малкото си заслужава да се замислим: какво става с българските полезни изкопаеми? Каква е стратегията на държавата за тях? По време на тоталитарния режим българските подземни богатства са подценявани заради концепцията за национална специализация в рамките на СИВ, както и поради използваната несъвършена методика за оценка. Специално златото се третира като секретен въпрос; това днес продължава да пречи на обществото да си състави картина за златното ни богатство. 

Междувременно наследената тайнственост улеснява получаването на апетитни концесии на безценица. Никоя държава – дори и колониалните народи, не позволяват да се изнася добитото злато. Фирмите го добиват, а държавата им го плаща в долари. В тях остават и допълнителните метали и елементи, които получават. При нас обаче е обратно – „Дънди“ плаща жълти стотинки и дори не преработва благородния метал у нас. Само България позволява на канадската компания да изнася златния концентрат и описаните по-горе редки метали в Намибия, и в Канада.

Първата концесия след 1990 г. е дадена на смесено българо-ирландско дружество, в което държавата е имала около 30% участие. Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков сключва договор с „Дънди прешъс“, в който концесионната такса е в размер на 1,5% от годишния добив на злато и мед. През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева намалява тази такса от 1,5% на 0, 75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.

1640 пъти по-ниска концесионна такса обявяват канадците. За десетилетие България е загубила около 50 млрд. лв. от неизгодни договори за концесии на злато, сребро, мед и други ценни и редки метали. Чл 18 от Българската конституция гласи: Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. Всички правителства след 1989 година погазват конституцията като раздават на безценица ресурси който принадлежат на всички! Време е това да се прекрати! Ако вие от Шоуто на Слави сте на същото мнение повдигайте темата във всяко едно предаване защото мотивите за не разкриване на концесионните договори от страна на държавата са недостатъчен обществен интерес! Истината както може да предположите е съвсем друга. Платените медии крият умишлено тази информация от десетилетия по този начин българския народ се държи в неведение и контролирана бедност при положение че в недрата ни има ресурси за милиарди който са наши!

Според прогнози на геолози-специалисти България е втората държава след Полша в целия Европейски съюз по абсолютна стойност в добива на мед и трета, след Финландия и Швеция, по наличие на златни запаси.

Повече от десет години добивът на злато и благородни метали е в ръцете на чуждестранни компании, които източват националното богатство от България и сякаш този факт не прави впечатление на никое от последните четири правителства. Те управляват държавата от името на българския народ и го приспиват със сладки приказки, докато през границите ни изтичат тонове злато, сребро и всякакви цветни и редки метали.

Приспиват ни със сладки приказки от рода на България 2020, Европа 2020, превъзнасят евроблагодеянията от по няколко милиона като някакви несметни богатства и едва ли не като израз на специално отношение на Брюксел към нас, българите.
Огромни количества метали за стотици милиарди изтичат към по-богатата част от планетата. В Челопеч – едно от най-богатите находища на медно-златни руди в Европа, има 42 химични елемента. Не веднъж е ставало дума за приватизацията на големите индустриални предприятия. Този процес на смяна на собствеността у нас бе наложен шоково и под външен натиск.

Германий е рядък елемент и много скъп - 1 920 000 $ за тон. "Дънди прешъс металс" са добили само от мина "Челопеч" за 2011г. и 2012г. 146,8 тона германий.
Това количество е почти равно на добива на германий за целия свят, който е към 85 тона за една година, а "Дънди прешъс металс" цялото това количество добива само в мина "Челопеч" без да платят нито стотинка. Това се крие зад неизгодната концесия за добив на злато! Освен безумно ниската цена на концесията за злато и неплатения германий там се добиват и още 18 скъпи елемента!

Милиарди долари изнася „Дънди Прешъс Метълс“ чрез добива на злато и други ценни елементи от недрата на нашата земя. А подземните ни богатства са общонародна, а не частна собственост. Така пише в Конституцията на Р. България: “Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.”

Правителството на Костов договоря концесията срещу 6 милиона долара, за да прехвърли мината в частни ръце срещу скандалните 1.5% от печалбата, които по царско време падат на 0.75%. За справка: дори най-изостаналите африкански държави вземат от конкистадорите 50 % от стойността на златото си, за да им позволят да ги дупчат и тровят. Схемата е чудовищна. Дори по цени на БНБ концесионерът изкарва много повече от 200 милиона годишно от подземното богатство на Родината ни. И така година след година. От България ежедневно се отмъкват злато, уран, германий, сребро, платина.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.