loading...

сряда, 28 декември 2016 г.

Бойко Борисов спря обществени поръчки на спортното министерство


По нареждане на премиера Бойко Борисов Министерството на младежта и спорта спира две обществени поръчки, съобщи правителствената пресслужба. Те са за извършване на физическа охрана на сгради и обекти на ведомството и за избор на мобилен оператор за нуждите на ведомството. 


"За да се прекратят съмненията за целесъобразността на поръчките, премиерът Борисов поиска избирането на доставчик на услугите да бъде оставено на служебното правителство", се казва в официалното съобщение.

Двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди Коледа предвид изтичането на действащите договори. Максималната прогнозна стойност на поръчката за физическа охрана е 220 000 лева без ДДС, а за мобилен оператор – 70 000 лева без ДДС. 

Решението да бъдат обявени е взето от администрацията на Министерството на спорта, с цел да не бъде възпрепятствана работата на министерството в първите месеци на 2017 г. От Спортното министерство пък подчертаха, че въпреки спирането им "двете обществени поръчки са регулярни и бяха обявени преди коледните празници предвид изтичането на действащите договори". 

Преди дни, на едно от последните заседания на кабинета в оставка, Борисов нареди на министрите да спрат всякакви обществени поръчки до встъпването в длъжност на служебното правителство.

Няма коментари :

Публикуване на коментар