loading...

вторник, 30 август 2016 г.

Кметът на Симитли: Не съм спал с Бойко Борисов (ВИДЕО)

"Не ме занимавайте с глупости, не съм спал с премиера, приятна вечер", това заяви пред "Актуално" кметът на Симитли Апостол Апостолов след появилото се днес скандално видео.
На клипа се вижда тържество на площада в симитлийското село Черниче, където шефът на строителната фирма "Агромах", Методи Бачев, видимо подпийнал, се провиква на всеослушание: "Кметът на Симитли, Апостол Апостолов, е е*ал премиера Бойко Борисов".


След товатой нарежда на Краси Радков от екипа на "Шоуто на Слави" да се отпусне и да се прави на премиера, явно за забавление на публиката.

В редица медийни публикации "Агромах" е определяна като близка до ГЕРБ компания. Само в периода 10.09.2014 г. - 04.04.2016 г. дружеството е сключило договори на обща стойност от 293 790 785 лева.

В началото на март прокуратурата започна мащабно разследване срещу "Агромах" ЕООД и свързаната с нея "Пътища Пловдив", зад които стои благоевградският бизнесмен Христо Савев.

Двете компании са с изключително висок процент на успеваемост при участието си в обществени поръчки. "Агромах" е излязла като победител в 85% от процедурите, в които е кандидатствала, а "Пътища Пловдив" е отнесла конкурентите си в 88% от търговете.


От прокуратурата обявиха, че тези компании са източвали ДДС чрез верига от дъщерни дружества, които от своя страна са сключвали договори с фирми фантоми. Чрез тази схема двете големи строителни фирми са ощетили държавната хазна с 14 милиона лева невнесен ДДС само в рамките на година и половина.

"При претърсванията и изземванията в гр. Лом са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв. При извършване на процесуално-следствените действия в базата на „Агромах“ ЕООД в района на Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро", съобщиха тогава от прокуратурата.

Шефът на Агромах Методи Бачев: Кметът на Симитли Апостол Апостолов е е*ал премиера Бойко Борисов (ВИДЕО)

През 2014 година благоевградската фирма купува "Пътища Пловдив" от бизнесмена Георги Гергов. След това компанията спечели строителството на отсечка по магистрала "Струма" и връзката между аутобаните "Марица" и "Тракия".


Няма коментари :

Публикуване на коментар