Пропускане към основното съдържание

Новата мода: Шмъркат шоколад, вместо кока

Купонджиите се пренасочиха към ново изживяване, с което да направят партито си още по-сладко. Буквално.
Новата мания в Европа на шмъркане на линии е свързана не с кокаин, а с шоколад. Така какаото измества все по-осезаемо мястото на алкохола, коката и екстазито като част от нощния живот.
По време на едномесечно парти в Берлин купонджиите танцували до зори само благодарение на шоколад – дали под формата на хапче, прах или в напитка. Това е новата легална и дори безвредна мода да се презареждаш, докато си навън.

Първоначално шоколадът осигурява прилив на ендорфин в кръвта, което може да провокира чувство на еуфория, особено когато слушате и музика. Шоколадът съдържа и големи количества магнезий, който спомага за отпускане на мускулатурата. Според скорошно британско проучване шоколадът помага за издръжливостта и зарежда с още сила. Смята се, че епикатехинът, вещество, което се съдържа в големи количество в шоколада, дава тласък на тялото като разширява кръвоносните съдове. Това ускорява подаването на кислород към мускулите, което им позволява да се възползват максимално от скъпоценното гориво.

Употребата на шоколад в клубовете изглежда процъфтява до такава степен, че готвач е изобретил устройство за £35, така че спокойно да може да се поема праха в движение. На джаджата се слага шоколад на прах в две малки лъжички, фиксирани здраво. Доближавайки ги до носа се натиска малко лостче, което буквално изстрелва дозата към ноздрите.

Белгийският шоколатиер Dominique Persoone е изобретил специално устройство за парти на Rolling Stones през 2007 г., но концепцията му била свалена и използвана в последствие от кулинарни новатори като Хестън Блументал в ресторанта му „Дебелата патица“.
Сега шоколадовите линии са една стъпка напред – преминавайки от масата за хранене към клубовете.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.