Пропускане към основното съдържание

Николай Ненчев даде нови 10 млн. лева за гориво на Маджо

Нов скандален договор за гориво на военното министерство! Министър Николай Ненчев хвърли за втори път в ръцете на фирма, близка до Младен Михалев - Маджо държавни пари за доставка на гориво.

Крупната сума на стойност 20 235 000 лева е дадена без обществена поръчка чрез порочната процедура по договаряне без обявление и е за доставка на дизелово гориво F-54 и автомобилен бензин F-67.

От тях 10 615 000 лева се падат на "Бент ойл" ООД.  2 815 000 лв. са за автомобилен бензин F-67;  3,5 млн. лв. за дизелово гориво F-54; 1,8 млн. лв. за газьол ПКЦ с 0,1 % сяра и 2,5 млн. лв. за дизелово гориво F-75  за плавателни средства.

Проверка в Търговския регистър показа, че основен собственик в "Бент ойл" е директорът й Димитър Радев чрез фирмата "Вилет". Радев е и в управлението на "Фарма", в която дял от 67% има съпругата на Младен Михалев – Елена. „Бент ойл“ държи и 28% от акциите на новата застрахователна компания "Асет иншурънс".„Бент ойл“ се занимава с продажба на горива.

За близостта й до един от основателите на СИК и настоящ бизнесмен Младен Михалев стана известно преди години, по време на едно от разследванията за дрога срещу Златомир Иванов - Баретата. В съдебна зала стана ясно, че "Бент Оил" е зареждала бензиностанциите на близкия до Баретата бизнесмен Росен Драгнев-Капитана. Гарант по сделката бил самият Златомир Иванов.

През есента по време на първия транш на средствата към фирмата, близка до Младен Михалев министър на отбраната  Николай Ненчев се оправда, че държи на най-добрата пазарна цена, а не кой стои и кой е собственик на дружеството-доставчик. По-малките дружества, които въртят търговия на едро с горива зареждат от нефтените бази на "Петрол" АД. Двама петролни магнати и един герой от ъндърграунда се опитват да докопат активите на дружеството.

BIG5.BG

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.