Пропускане към основното съдържание

ИЗВЪНРЕДНО: Джихадисти от "Ислямска държава" минавали като на парад през България (ВИДЕО)


Джихадисти, които са искали да се включат в редовете на Ислямска държава, са преминавали през територията на България, съобщава TV7. По данни на службите част от тях са били подпомагани от групата около Ахмед Муса от Пазарджик, който беше осъден за разпространение на радикален ислям.

В началото на месеца прокуратурата в Пазарджик внесе нов обвинителен акт срещу групата около Ахмед Муса. Това се наложи, след като Апелативният съд в Пловдив върна делото заради допуснати съществени процесуални нарушения. Мюсюлманите от квартал Изток са подозирани, че симпатизират на радикални ислямисти, които са готови да се сражават с 

Саид Хюсеинович е родом от Босна, но има френско гражданство. Саид е прекарал 2 седмици в циганския квартал "Изток", преди да замине за Сирия. По време на престоя си, той е показал в кафето на джамията Абу Бекир джихадистки клип.


Хюсеинович е осъден на 6 месеца "лишаване от свобода" в Босна за застрашаване на пътния транспорт и причиняване на наранявания. В момента Хюсеинович се бие на страната на "Ислямска държава" в Сирия, твърдят източници от службите. Според разследващите Ахмед Муса е придружил Хюсеинович до Сърбия, където двамата взели бъдещата съпруга Евлира Балич. Тя напуснала мъжа си и децата си, за да замине за Сирия заедно с Хюсеинович.

Яшар Мустафа е председател на джамийското настоятелство на Абу Бекир. Той е дясната ръка на Ахмед Муса. Яшар категорично отрича каквито и да било връзки с Ислямска държава.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.