loading...

понеделник, 21 септември 2015 г.

До дни Ислямска държава ще бъде унищожена от Путин

1700 морски пехотинци имат план да изметат „Ислямска държава“ още следващата седмица, съобщи „Новая газета“. В навечерието или непосредствено след речта на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин пред Генералната асамблея на ООН на 28 септември ще бъде извършено действие, което да потвърди сериозните намерения на Москва в борбата срещу тероризма.


Междувременно руските части в Латакия унищожиха ислямска група, която се е опитала да проникне в зоната на тяхната база, предаде специализираният военно-политически новинарски сайт x-true.info.

Атаката на групировка „Джебхат ан Нусра“ е започнала рано тази нощ в 19:20 ч. Разузнаването на редовната армия в Сирия докладвало на руското спецзвено, че към тях се приближава отряд въоръжен с картечница, два миномета и джип. Превозното средство е спряло на около 200 метра от базата.

За изненада на терористите, руските пехотинци им устроили чувал и след 4-минутна престрелка унищожили отряда, който се сражава под черните знамена на Ислямска държава. 32 нарушители са мъртви, се казва в кратко съобщение, поместено в руските медии.

В момента на довършващото се летище в Латакия има няколко руски самолета СУ,както и 2 транспортни, 6 танка и 4 военни хеликоптера.

Няма коментари :

Публикуване на коментар