loading...

понеделник, 7 септември 2015 г.

Скандал със зам.-министър! Бойко Пенков подозиран в афера с милиони!


Един от най-близките доверени хора на Станишев - Бойко Пенков е в нечувана схема. Според агенция ПИК заместникът на Петър Москов е дал разрешително на доста интересна "манипулационна". Лаборатория "Рамус" регистрира лечебно заведение тип "манипулационна", като по този начин грубо е заобиколен Закона за лечебните заведение, а живота на стотици хиляди българи е застрашен.


По този начин е възможно да бъдат приписвани различни заболявания на здрави граждани, като целта е да бъде източвана Националната здравно осигурителна каса, която години наред е управлявана от Пенков.

След запитване за наличието на регистрация в област Русе на лечебно заведение за лабораторна диагностика, се получават някои свръх любопитни факти. В писмения отговор на директора на РЗИ се казва:

"В РЗИ - Русе е извършена регистрация на манипулационна. Издадено е удостоверение №1698 с адрес на лечебното заведение на улица "Воден". Още по-странното в случая е, че в Закона за лечебните заведения няма такова с наименование "манипулационна".
След проверка на агенция ПИК се установи, че въпросната манипулационна се оказва на известната софийска верига лаборатории "Рамус". В регистъра на РЗИ, който по закон е публичен, обаче няма регистрирана лаборатория с името "Рамус". Нещо повече, регистрираната под номер 1698 манипулационна също липсва.

Става ясно, обаче, че зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е издал писмо през юли 2014 г. в грубо нарушение на закона, с което той на практика узаконява тази порочна практика. Според юристи това е злоупотреба със служебно положение, тъй като висшият чиновник превишава правомощията.

Това е сериозен удар по здравното министерство, и ако се докаже, че има измама то Петър Москов трябва да сериозно да се замисли с какви хора е заобиколен.

Няма коментари :

Публикуване на коментар