loading...

петък, 11 септември 2015 г.

Първо в Bgpravda: Русия подготвя десант в Сирия


Руският сценарий в Сирия започва да се прояснава. Наскоро Сергей Лавров потвърди, че Русия изпраща в Сирия на самолети, а не само на кораби, бойна техника. От това може да се предположи, че Русия се готви за бързо и масово прехвърляне на войска в Сирия.
По данни на американското разузнаване, в района на Латакия за рекорден срок са оборудвани комплекси, които силно приличат на системи за управление на полети. 


В различни медии се появиха съобщения, че на пристанището в Латакия са се появили два десантни руски кораба, а на 09.09.2015 г. се приземиха два военно-транспортни самолета Ан-124. Украинските медии, а в последствие и други медии разпространиха информация, за прехвърляне на руски морски пехотинци от Крим в неизвестна посока. Неотдавна Дмитрий Песков предупреди за възможни военни учения пред бреговете на Сирия. 

По всичко личи че Русия, поради някакви съображения, не иска да използва за прехвърляне на войска в Сирия, официалната си военна база в Тартус. Военно-въздушната база в Латакия до този момент не е застрашена от Ислямска Държава или така наричаната от Запада - светска опозиция в Сирия. Латакия се намира единствено в обсега на турските радари, но Турция едва ли ще се противопостави на руската армия. Според американски и израелски източници, на територията на Сирия са се появили подразделения на руската морска пехота.

В последно време желание за участие в преборването на Ислямска държава проявиха и Франция и Великобритания и Италия, и Русия просто не трябва да закъснява за тази война. 

Няма коментари :

Публикуване на коментар