loading...

четвъртък, 13 август 2015 г.

Ето активите за над 5 млрд на КТБ, които се разграбват

Сензационен филм с обезценените активи на КТБ се разпространява в YouTube. Интерет изпревари, за кой ли път, българската прокуратура и останалите институции, информирайки посетителите за активите на КТБ, които се разграбват в момента. Става дума за предприятия, фирми и имоти на стойност над 5 млрд. лв.

Те са били обецзенени по заръка на БНБ от квесторите и сега пред очите на синдици и правителство се присвояват за жълти стотинки. Главните "купувачи" са все фирми, свързани с кръга #Кой и на любимия прокурорски свидетел Бисер Лазов. Някои медии алармираха, че съмнителните сделки са криминално престъпление, но от страна на прокуратурата и държавата не последваха никакви мерки.

"Разпродажбата" на активи ще има много тежки последици, защото новите собственици нямат никакво намерение да развиват бизнеса на съответните предприятия и заводи, а да ги източат и фалират. Това означава над 100 000 души на улицата, затворени фирми и съкратени работни места. От друга страна Фонда за гарантиране на влоговете няма да може да възстанови дадените досега пари, а хиляди клиенти на банката ще бъдат ощетени драстично.

В клипа, който се разпространява в YouTube за първи път са показани повечето предприятия, заводи, фирми и имоти от актива на банката. Всеки може да ги види и да узнае, че са обезценени по неясни критерии от 80 до 100%, което си е пладнешки обир.


Няма коментари :

Публикуване на коментар