loading...

понеделник, 23 март 2015 г.

Русия строи чудо на авиацията

Москва строи флотилия от самолети, които ще могат да превозват 400 танка до всяка една част на света. Това е амбициозната задача пред руските авиоконструктори.

Спецификацията е изключително трудоемка и невиждана досега - отбранителната индустриална комисия в Кремъл представи ПАК ТА - по тази програма ще бъде построен самолет със следните специфики - скорост до 2000 км/ч и максимално натоварване 200 тона и то на разстояние от поне 7 хиляди километра.

Очакванията са след 9 години да бъдат изградени поне 80 машини с тези параметри. Според руския телевизионен канал RT програмата ПАК ТА ще ползва цяла мрежа от авиационни бази в Латинска Америка, Близкия Изток и Югоизточна Азия.

Експертите са категорични - Русия се подготвя за трансконтинентална мащабна бъдеща военна конфронтация.

Целта пред ПАК ТА е да превозва бойните танкове Т-14 „Армата” и друга военна техника като системи за залпов огън, самоходни оръдия, бронетранспортьори, тактически ракетни системи и зенитно-ракетни комплекси.

Всичкото това тежко въоръжение ще може да бъде стоварвано от въздуха. То ще бъде подредено на няколко етажа, които ще бъдат зареждани автоматично.

По този начин високопроходимите т.нар. „ловци на танкове” 2С25 „Спрут-СД”, четиристотин танка "Армата" и деветстотин по-леки бронирани машини ще могат да се поберат на очакваните 80 свръхсамолета през 2024 г.

Няма коментари :

Публикуване на коментар