loading...

сряда, 25 март 2015 г.

Унгария затваря моловете, у нас там се убиват хора

Унгария забрани от 15 март работата на магазините в големите молове. Ще работят само малките магазинчета от семеен тип.

През декември унгарският парламент прие закон, забраняващ на повечето магазини да отварят в неделя - ден, в който според правителството никой служител не трябва да бъде принуждаван да работи.

“Започвайки от 15 март, в Унгария в неделите ще работят само малките магазини, предлагащи преди всичко асортимент от хранителни продукти”, обяви правителството. В големите търговски центрове в неделните дни ще са отворени само ресторантите, кафенетата и кината.

Синдикатите и бизнес групи се противопоставиха на закона, а националната асоциация на предприемачите и работодателите обяви, че ще организира национален референдум по въпроса. Според представители на супермаркети до 20 000 работни места може да бъдат загубени заради това решение.

За смъртта на варненеца Нягол Петров са обвинени тримата охранители от „Гранд Мол”, които бяха оставени от Окръжния съд във Варна зад решетките. Това са 24-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 19-годишният Цветан Маринов, които са обвинени, че на 14 март по време на смяна в търговския център в съучастие са извършили убийство по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 


Няма коментари :

Публикуване на коментар