Пропускане към основното съдържание

Капитализмът има нужда от перестройка

Тази новина няма да може да прочетете в друга медия, заради подлизурската редакционна политика на прекалено много издания у нас.

Снощи в новините в 19 ч bTV шокиращо за самата нея пусна един репортаж от Донецк, за който водещият два пъти натърти, че такъв материал няма да видите по никоя българска телевизия. В него се видя хуманитарната катастрофа и украинците там (предимно жени и пенсионери) нарекоха Киев хунта, която ги избива. Днес (събота) сутринта обаче канчетата на bTV бяха набити и в ефир се появи посланикът на Украйна в София – бесарабският българин Балтаджи, който по заповед от Америка обяви, че руснаците избиват украинците в Донецк. Има и друг вариант – първият репортаж от Донецк да е умишлено пуснат, за да бъде после отречен. Но нека да се върнем на обърната реалност от световната журналистиката през лекцията на Джон Пилджър. Замислете се дълбоко какво казва той:

Светът е пред ядрена война. САЩ са твърдо решени да изолират и провокират Русия и Китай. Тази истина е обърната с главата надолу от журналистиката, която рекламираха кървавата баня в Ирак. Защо журналистиката е толкова податлива на пропагандата? Защо цензурата и извъртането в новините са се превърнали в стандартна практика? Защо „Ню Йорк таймс“ и „Вашингтон пост“ мамят читателите си? Защо младите журналисти не се подлагат на анализи и да оспорват една фалшива обективност? Защо не знаят, че същността на това което се нарича водещи медии не е информацията, а властта?

Времената в които живеем са толкова изопачени и опасни в очите на публиката, че пропагандата е самото правителство. Тя пропагандата управлява за да ни подчини, да ни внуши възприятията си за света, да подчини нашата способност да различаваме истината от лъжата. Пилджър, който е автор на книгата „Войната, която не виждаме“, твърди че трите либерални вестника – „Ню Йорк таймс“, „Вашингтон пост“ и „Гардиан“ са представили войната в Украйна като невярно събитие като агресия на Русия, когато преврата воден от фашисти бе работа на САЩ подпомагани от Германия и НАТО. Тази обърната реалност е толкова самопроникваща, че вашингтонското правителство заплашващо Русия дори не е било оспорвано. Заглушаването на истината за Украйна е едно от най-големите информационни затъмнения от втората световна война насам. 

Има затъмнение за военната помощ от Вашингтон за Киев и американските неонацистки бригади отговорни за престъпленията срещу мирното население в Източна Украйна. Затъмнение има и за пропагандата, че Русия била виновна за свалянето на самолета на Малайзия. Путин е обявен за злодей в пантомимата и може безнаказано да бъде руган. Твърди се, че има руска инвазия в Украйна без нито едно доказателство. 40 000 руснаци били струпани на границата и това беше повече от достатъчно за Ню „Йорк таймс“. Капитализмът има нужда от това, което руснаците наричат перестройка. Изминаха 100 г от първата световна война, репортерите тогава са били награждавани за тяхното мълчание. Ако хората знаеха истината за Украйна, войната щеше да бъде прекратена още утре. Те обаче не знаят и не могат да знаят. Вече е време да научат.

Меркел, Оланд и Порошенко се събраха вчера спешно, защото в Източната част на Украйна 1500 войници на украинската армия са обградени от опълченците, които доста напреднаха към Киев, но това нито една медия няма да ви го каже. Не казват още, че опълченците не убиват своите братя, а ги събуват по долни гащи и ги пускат, а те бягат в посока Русия.Та тия тримата искат запазване на цялостта на Украйна и затова Меркел и Оланд отидоха при Путин, но той им каза: Това не е моя работа. Оправяйте сами това, което забъркахте!!!

Цветан Пеловски, Фейсбук

* Заглавието е на редакцията

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,