loading...

сряда, 11 февруари 2015 г.

Токът скача според Закона за енергетиката


Колко ще плащаме за ток ще стане ясно след приемането на промените в Закона за енергетиката. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Светла Тодорова.


Припомняме, че със законодателни промени се очаква да бъдат променени правилата за изкупуване на електроенергия от когенерации, заводски централи и възобновяеми енергийни източници /ВЕИ/. Промените се очаква да бъдат гласувани до няколко седмици от Народното събрание. Друг сигнал, който се очаква, е резултатът от хода на преговорите между Националната електрическа компания /НЕК/ и американските електроцентрали в Маришкия басейн.

Какви точно ще са новите цени Тодорова отново не пожела да конкретизира. Тя намекна, че може да не е на своя пост след промените, тъй като каза, че "след това може да питате друг".

Председателят на държавния регулатор заяви, че ДКЕВР е започнала проверка по сигнал и във връзка със протестите на жителите на с. Лозен, които през уикенд блокираха за кратко Околовръстното шосе на София, гневни от влошеното качество на електроенергията, заради което има счупени доста електродомакински уреди.

1 коментар :

  1. Определено енергетиката у нас е под всякаква критика и докато не вземем силово да си оправим проблемите нашите избраници няма да ги решат поради принципите им "Ние да се оправим пък другите ебаз ги"! От тяхното законно ОБОГАТЯВАНЕ сме на тоя хал!

    ОтговорИзтриване