Пропускане към основното съдържание

Цвета Кирилова: Наистина ли не разбирате какво става в държавата?

Има моменти, в които се чудя, възможно ли е да има толкова объркани и подлежащи на манипулация хора. Хипнотизирани двукраки без лично мнение, без ясна представа за заобикалящите ги процеси и без преценка за тъжната обстановка, в която се намираме. Честно да Ви кажа, такова дебелоочие и дебелокожие рядко ми се е случвало да наблюдавам.

Всъщност отборното разделение на електората в България се прави съвсем съзнателно от – ще го нарека – „Команден център“. В България една група хора с огромно влияние, парични потоци и власт са намерили мекото на баницата, като са се установили като феодали и са възприели територията ни и държавното ни имущество като тяхна лична собственост.

В същото това време, като отговор на машинациите и злощастното прищипване на всички икономически и социални процеси в смъртна примамка, преобладаващото мнозинство е оплезило езика си в жертвено очакване да стане бройка в казана с агнешки главички. Българинът с охота приема унижението, изтръгването на духа от тялото му, превземането на живота му, унищожаването на достойнството му, съсипването на бъдещето му и с нетърпение очаква поредната доза мъчение, за да оправдае миролюбивостта и толерантността си. Стадото няма претенции за свобода, права и нормален живот. Стадото може да понесе още и още…до пълното му заличаване…

Сама по себе си България е малка и лесно управляема, именно заради доминиращата, изпаднала в безтегловност и безкрайно отчаяние общност. Както на село, където бабаитът и престъпникът са известни всеки му и му пазят страх, така и в България, съпоставена с Европа, диспечерите от „Командния център“ са тези, които контролират всичко и всеки. Разбира се, с една единствена цел. Парцелираните и заграбените държавни собствености и управлението на стадото да продължи, колкото се може по – дълготрайно, като пред Европа се маскират действия тип „кардио“ в посока на подобряване на общественото благосъстояние.

Командният център винаги им много варианти и проектни предложения – партии. Когато един или друг проект, излъчен от същия този център откаже да бъде послушен или се отклони от предначертаната посока, тогава играчът от сцената се сваля преждевременно с традиционни къде мирни или не похвати и във времена на манипулация, врящи публични скандали, орезиляваща ни пред целия свят конфронтация, се поставя на преден план нова кукла, която да замести излишната.

Не мога да си представя как може да има хора, които не са родолюбци, честни българи, а да има утайка в чиито вени не тече кръвта на дедите ни от миналото, жертвали живота си за бъдещето на всеки един поотделно. За да се запази разделението и да възтържествува насажданата между хората от същите онези памперси омраза, са измислени вплетени планове, объркващи интриги, побъркващи пропаганди и съсипващи психиката на стадото процеси. Не мога да проумея как може да има продажни българи, с изобилстваща късопаметност, които за да бъдат управлявани от шайка бандити, доказали своята неуспешност в поредица от управления, докарали България до тотална мизерия, са готови да продадат Родината на друговерците, които са ни мачкали и газили цели 500 години и продължават и днес.

Защо, бе? Защо продавате душите си? Защо продавате Родината си и търпите това унижение, и го налагате насилствено върху хората, които имат българско самосъзнание? Един ден този избор ще се стовари жестоко върху главите Ви и ще осъзнаете непоправимата си грешка.

Сега на преден план се показа новата им марионетка, а задкулисните играчи са същите. През това време Вие не спирайте да се делите на партии и партийци, не спирайте да отваряте все повече и нови хоризонти на башибозуците! Антибългари и българомразци – стадо вперило поглед в партията, която е просто светещо копче от „Командния център“ Скоро държавата ни и всички

Вие ще бъдете частна собственост. Събудете се и излезте от робското мислене!

Вижте, огледайте се…Кой е с Вас във Вашите тревоги, в тежките болести, трудности, нещастия, безпокойства и окаяност…Сами сте!
Кой от тези лумпени, освен по избори, Ви създаде жалки радости?

Сами сте!

Къде са тези, на които им гласувате безгранично доверие, по време на Вашето отчаяние и безтегловност. Сами сте! Сами сте! Сами сте!

Мълчете си, след като Ви харесва да бъдете Роби!

Цвета Кирилова, председател на "Сдружене Азбукари"

Коментари

  1. Бомбата ще гръмне изведнъж, Цвета! Ама "бомба", която никой никъде не е очаквал.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. НИЩО НЯМА ДА ГРЪМН КОЛЕГА , ГЪРМИ САМО НА ПРИКАЗКИ ТУКА В НЕТА. ЦВЕТА Е ПРАВА !

      Изтриване
    2. Ще гръмне и то в гащите ти.

      Изтриване
    3. Anonymous before you continue, Check your family values, and then "Go to He'll " !!! Thanks for understanding !!!

      Изтриване
    4. Кога ще гръмне бомбата, като се продаваме за паница леща?

      Изтриване
  2. Дааа само акат, пръцкат и това е.....

    ОтговорИзтриване
  3. Да, думи, мноооого известни на всички ни! Но реално решение как да отстраним „Команден център“ НЯМА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ima: https://www.youtube.com/watch?v=hUGjtV6rYgU&feature=youtu.be

      Изтриване
    2. Да анонимен от 08.01.това всичко го знаем, но как да се справим кой знае и ще предложи и си мисля, че с усилията на всички, които го знаем и не искаме да е така можем . Като се отстранят няколко от лидерите им. Тоест отрежат се главите на ламята и ще спре да хапе.

      Изтриване
    3. животът които живее българинът в момента е по лош отсмърта и ако още несе решим дасе опълчим на управниците ще продължиме да живеем в робство още 500 години това искат фондациите които са купили и управляват нашите управници

      Изтриване
  4. Хората не четат вече Цвети,а които могат,при това, не глупави,не искат!Обществото е накъсано,разделено и е с подменена ценностна система!Липсва духовно пространство, а нета не го заменя!Медиите са продажни и вредни!Стига ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Медите са продажни и вредни, съдът също, полицията,прокуратурата, работещите в министерства, в общини, и къде ли не все са продажни и вредни....е то остана ли някой, който не е, някой, който е достатъчно смел!?

      Изтриване
  5. Краят е по-близо, отколкото предполагах...И тогава режисьорите и сценаристите на т. нар. преход, които си мислят, че контролират всичко и всеки, ще отидат и те в канализацията! Те просто ще станат ненужни на господарите си...Защото всичко това 25 години не се прави за това некое внуче на "отговорен другар" да се търкаля с джип за 200 хил евро, или да живее в палати и да има фолк силиконки за любовници!...Ще го разберат тези тарикатчета за какво иде реч! Който успее да се спаси навън, спаси, който не, дупе да му е яко и амин!

    ОтговорИзтриване
  6. Браво Цвети! Някай трябва да даде старт на събуждането на българина!Нужно е да преодолеем страховете си и да си подредим дома!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, Цвети добре го казва и после? После какво следва? Отново ще си пишем и споделяме тук и ще продължаваме да сме наблюдатели на собствения си крах. Да сме свидетели на издевателстват
      над нас, като съзнателно ни ограничават в средства и нормален живот, за да ни държат в подчинение. Във вековете назад сме имали доста борбени и смели българи. Явно са оставали в миналото и повече не се раждат такива, които да се осмелят да извоюват свободата си и нормален начин на живот, а не на унизително съществуване.

      Изтриване
    2. Много ми се иска да спрете с тези констатации вече всички ги виждат, а къде са решенията ви, предложенията ви, идеите ви? Подобни писания вече пише всеки втори!

      Изтриване
  7. Докогато всеки българин мисли как да "прецака" ближния си и да направи "далавера" няма да се оправим. Докато не започнем искрено да се радваме на успехите на сънародниците си тук и по света, нямаме бъдеще.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ''Рибата се вмирисва откъм главата''. Каквито са по-горе стоящите та до управляващите, такъв е и народът. Далавераджии и тарикати са най-горе - такива са и всички по веригата.

      Изтриване
  8. Как да имаме адекватна представа за това което става около нас , след като се наляха милиарди Българския народ , да изгуби етническия си белег :фолклор , традиции , култура ,изкуство, образование . Възпитаваме второ поколение с попфолк , сапунки , насилие , екшъни , порнография . и т.н. Това не е бомба , това е края !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. kakva be6e onazi pesen stani stani unak balkanski ot san dalbok se sabudi :) a s takova pokolenie ot dalboko zaspali ama zaspali Balgari ni6to ne stava, tajnoto e i 4e mnogo se prasnahme po sveta i ostanaha samo nai zaspalite v BG. V den dne6en politicite ne gi e strah ot ni6to osven ot tozi moment v koito 6te se poqvi tozi Balgarin koito 6te povede naroda no za sega s takova pokolenie ot bezumnici i idiot6ini nqma koi da se povede, i skoro tova nqma da stane uvi kleta maika Balgariq ....

      Изтриване
  9. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. От матрялчето се разбира, че хубавицата обича агнешка супа. Но кой не обича агнешка супа? Останалото са момински терзания на неуравновесена гимназистка. Един здрав социализъм би излекувал разтерзаното сърце на девойката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. .Много жалък човечец си Анонимен!!!!!!!!По скоро твоите простотии са пубертетски терзания на неуспяла,неуравновесена и без адекватно мнение марионетка.Този здрав социализъм за който пишеш е време да излекува твоята продажна душа и овчедушие!Човек без мнение и враг на държавата в която живее,самонадеян бай Ганьо,който избива своите комплекси,чрез подобни неадекватни писания,и то само сцел да зарадва някой чиито интереси обслужва......АМАН ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ ;((((((((((((((

      Изтриване
    2. Не не. Ти бе вълкодушен, какво ли не бих дал, за да те видя ... Ти си глупак, който се влияе и от най-незначителното... ГЛУПАК!!!

      Изтриване
    3. Ох колко си прост!

      Изтриване
  11. Нека предупредя грантовата интелигенция, че когато успеят да построят лелеяната от тях свобода и демокрация, Ислямска държава и Боко харам ще поискат и техните дъщери.

    ОтговорИзтриване
  12. ха, ха-да, това е положението. Цвета смята да го промени като махне партиите, а не като се приберат парите от крадците. Алтернативата е фашистки режим или Народен съд :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как ще стане това като калашниците са у тях?!

      Изтриване
  13. Статията е констатация, която всички знаем. И една дума няма как да се спасим от робството. А има вече хора, които посочват начина за това - това е ДРД "Идея за България". Колкото по-бързо стигне тази идея до народа, толкова по-бързо ще се спасим. Но не подминавайте това, а се запознайте и вижте - нещата ще се случат само ако действаме, не овчедушно да мълчим и да кротуваме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да,това е начина - ДРД"Идея за България",но докато робите проумеят тази идея,може държавата България вече да не съществува

      Изтриване
  14. Да започнем с изключване на телевизора и компютъра, когато се приберем вечер. Да се запознаем със семейството си, най-вече с децата и да започнем едно простичко и сърдечно човешко общуване, споделяне и създаване на "малки радости". Ще видим колко е трудно началото. Но преобръщането винаги е трудно.И то започва не от "горе". а от "долу"

    ОтговорИзтриване
  15. Никой няма нужда от общи приказки.

    ОтговорИзтриване
  16. Брех, пълно с незавършени изречения! И въпреки по принцип верните тези, много некадърно изложение. Съжалявам. От прекалено много възклицания се губи основната мисъл и накрая общото впечатление е за едно туюхкане и вайкане!

    ОтговорИзтриване
  17. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  18. На мен ми хареса идеята да се " разклати дървото " но, да не забравяме все пак че , трябва да се " наведем " пред някой " чичко " . Лошото в случая е че, има много " чичковци " наредени зад нас. Ако не искаме някой " чичко" да ни дава пари трябва здраво да си запретнем ръкавите! Кога наистина ще дойде денят на НЕЗАВИСИМОСТТА !!!

    ОтговорИзтриване
  19. Хората работят, учат, развиват се а ние все се събуждаме, сънуваме конспирации и си ги разконспирираме. Така изглеждаме много умни, играем го будители никой да не види че не пренасяме никаква полза на никой около нас. Все някой ни е виновен целия свят е пъшка от богатите, а ние работливите, умните и кадърните все сме онеправдани. На запад всичко е пари никой няма време да се занимава с българите. Само много прозорливите безделници виждат конспирации навсякъде.
    Вместо да се пишат непрестанно глупости и да се гордеем че нищо не можем и не искаме и да учим, защото си мислим че сме най-старата цивилизация и т.н, можем да отидем да прекопаем градинката на съседа, да помогнем на някой да си пренесе дървата, да изчистим градинките около блока или къщата (там работа ще се намери), да почетем някоя смислена книга (глава не боли от тях).
    Които се намира на работа и учене е щастлив човек, останалите са роби на мързела си.

    ОтговорИзтриване
  20. Скъпа Цвета Кирилова, това, което сте написали е вярно, но то не представлява особен интерес, защото такива коментари могат да напишат мнозина, та дори и аз. На нашия народ не му трябва това, а точни и ясни факти, документи, имена, групировки, цифри на парични потоци от къде тръгват и къде отиват, нечисти сделки, разчистване на сметки, политически машинации и т. н., като се започне още от Луканово време, та до ден днешен. Факти, документи, записи, снимки и всичко това да излезе на яве, за да ги видят всички. Мало и голяпо, учено и недоучено трябва да разбере за какво става въпрос, да върви от ръка на ръка, да се говори и разяснява, както са го правили нашите просветители. Само тогава може да се надяваме, че ще има някакъв успех. Накрая искам да кажа, че това което става у нас, не сме го измислили ние, а сме го копирали от нашите нови "приятели". С една дума "нищо ново под слънцето". А, ако си мислите, Българският народ е заблуден и не знае какво става, нямаше да има над 2 милиона напуснали страната ни, нямаше да се радваме на всяко новородено Българче и всички специалисти щяха да са тук и да се радват на труда си. Това е от мен. Прочетете, помислете и след това пишете.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами около тях през годините работят цял рояк хора, които вършат една или друга работа, обслужват персонал и др. как всички са им толкова верни и предани и толкова страхливи или поне малко родолюбиви и поне анонимно, ако ги е страх да посочат точно имена, фирми, факти, а някои са ни и всеизвестни дори, защото 25 г. колкото и да се правят на потайни всичко се случва пред очите на цял народ и той изпитва последствията на техните действия на гърба си ежедневно.

      Изтриване
  21. Леле! С такива и подобни слова пиша от сума ти ми време. Описвах системата като огромно торнадо, което изсмуква всичко. За съжаление в началото получих много плюнки, но за щастие дъждат спря. Сега е тихо и само от време на време чувам накой осъзнал се да въздиша. Все пакнадежда има ьащоъо като се погледне цялостната картина от свалянето на Тодор Живков се наблюдават и признаци на съзнание и живот, на мислене и разсъждение. За съжаление задкулисните играчи намери начин да заобиколят и това с включването на копчето на ББ и партията му и разбира се начините за мамипулация на изборите

    ОтговорИзтриване
  22. Миналата година нали гръмнахме по улиците на Варна ?! Вярно кмета падна и какъв е новия ?! От трън та на глог . Толкова дълбоко е проникнала тази пошлост в политиката и въобще в живота ни че много тудно ще се изкорени , дори ще е трудно да се промени .

    ОтговорИзтриване
  23. Както винаги се мели очевадното от години... но алтернативи и решения никакви! Когато си обезкръвен на 200 евро заплата и оцеляването е приоритет номер 1, тогава няма мисъл и визия за бъдещото управление и ролята а обществото в него. Тези кокетки от снимките с какво допринасят за реформи ( най- повтаряните думи напоследък), не съм ги видял на улицата в студа с чайче в ръка, как точно предлагат да се "вдигнем" против мафията и олигархията??!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Аз знам какво става в държавата, но не разбрах какво е написала тази хубавица. Или ни има за безкрайно тъпи и ни обяснява какво е ежедневието ни, от което тя е очевидно много далече, или повтаря една неразбираема дори за нея мантра, със завоалирани заплахи за нещо страшно, което предстои. Хубавице, на кой обяснявате, колко е страшно, че политико-икономическа-мафиотската върхушка е заграбила държавата? Дали на бабите в село Мечка, дето циганите ги обират през вечер и живеят в страх, дали на ергените в Горно Прахово, дето момите им избягаха понеже животът на село е тежък, дали на девойките принудени да проституират по магистралите, дали на учителите, срещащи ежедневно простотията в училищата и подписващи се на фишове с мизерни суми, дали на строителите, газещи калищата по обектите в дъжд,сняг или в жега и рискуващи живота си на височини, на които вие бихте се насрали, ако сте на тяхно място? Знаете ли как се чувстват те, когато биват завлечени от работодателите си с заплащане за години назад? Обяснявате колко е тежък живота на тези, които срещат беззаконие в съда, бездушие в болниците, корупция в учрежденията... Дайте решение! Не обвинявайте! Ако питате мен, това, че сте написали нещо, чрез което се опитвате да блеснете със снимките си, носи толкова полза, колкото прозявката на кучето до камината ми. Ако смятате, че с написването на едно панфлетче, ще се превърнете в съвременна българска Жана д'Арк, мноооого грешите. Нищо ново не казвате. Посочете пътя! Какво предлагате? Барикади? Революция? Национализация? Или да отидем всички в манастир? "Мълчете си, след като ви харесва да бъдете роби!" Ха-ха-ха. На кой роб му е харесвало да бъде роб?! На никой, но робът е такъв, защото е във вериги. Кажете как да премахнем веригите. Тогава ще призная, че сте написала нещо умно. Инак писанието по-горе си е интернет-смет.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я се огледай за репликата ти за мизерните заплати на учителите. Май гонят министерските, а? А неграмотния продукт, който произвеждат?!...

      Изтриване
    2. Тя си е написала името, за разлика от Вас.

      Изтриване
  25. до Анонимен 21 януари 2015 г., 20:27 и някои други :
    Осмисли ми се вечерта от вашите коментари и ми спестихте голямо писане.
    Благодаря и на Цвети за това че ви предизвика за да ги напишете!

    ОтговорИзтриване
  26. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  27. революционни песни 3 ... пак си изгубих времето ...

    ОтговорИзтриване
  28. Колко ми е болно че трябва да го напиша но ще го направя. България е изгубена кауза за най-голямо съжаление. Пиша го с голямо прискърбие но някак си ми се мержелее от няколко години. На всичкото отгоре имам гадателски съновидения. Последното беше преди 6 дни. Един безмозъчен с черна качулка развяваше черното знаме в централен град на милата ни родина България. Предходни бяха във връзка с войната в залива - два месеца преди да избухне и малко преди войната в Югославия. Мислете си каквото си искате.

    ОтговорИзтриване
  29. Това, по скоро е поредната провокация да се покаже някоя будна личност, за да бъде срината. Този или тази, която говори така много добре знае всичко. И все пак, проблемът, който се поставя тук според мен не може да бъде решен от обикновено човешко същество. Хората искат някой свръхчовек, някой супермен да подреди живота им и ако може да ги накара да мислят. После този супермен да си тръгне и да ги остави свободни. Свободни, докато колелото започне отново да се върти, защото те хората са неспособни да надскочат себе си и да еволюират собствената си природа - его. Индивидуално е. Оправяйте се. Надежда, оптимизъм, любов!

    ОтговорИзтриване
  30. Един объркан народ около Балкана с оставащи още 50-100 години технологичен живот започва да осъзнава свота предсмъртна агония.
    Успокоението ни ще е, че много по-стойностни и велики племена са се затривали тук така че нито ще сме първите, нито последните. Амин!

    ОтговорИзтриване


  31. Р У Б И К О Н

    Изразът „Рубикон е преминат”означава решение,
    след което връщане назад вече няма. Свързано е с
    името на Гай Юлий Цезар, който преминавайки р.
    Рубикон нарушава закона, за което се предвижда
    смъртно наказание – 49 година преди новата ера.
    =========================================

    Жребий съдбовен преди новата ера,
    история стара, древна, но не химера.
    Време далечно по наша човешка мяра,
    с давност още преди христовата вяра.

    Империя римска, велика, света владее,
    вечният Рим с марша победен живее,
    без повелител сенатът държава гради,
    законът могъщ общност от хора реди.

    Триумвиратът порядъка твърдо държи
    благата народът римски на него дължи.
    В името на суверена-народ за чест и слава,
    сенатът на Рим заслужена почит отдава.

    Миг нелеп Крас Лициний пръв отстранява,
    сенатът единен мъдро Гней Помпей обявява
    върховен командващ на безброй легиони
    срещу на Гай Юлий Цезар твърди бастиони.

    Опасност грози на Рим световний империум,
    Гай Юлий Цезар обхванат от лудост делириум.
    за стъпка само една законът смърт повелява,
    брод през река Рубикон сенатът дума не дава.

    Гней Помпей брани Републиката Рим до кръв,
    Гай Юлий Цезар твърдо решава, напада пръв,
    Рубикон е преминат, връщане назад вече няма,
    смърт позорна или от съдбата награда голяма!

    Жребий фатален богиня Фата на Гай отрежда,
    Цезар история прави, нему едничка надежда.
    "Рубикон е преминат" до днес небето говори,
    на всеки решил със съдба човешка да спори!

    Зад хиляди години Юлий Рубикон преминава,
    в наши дни Рубикон все още девствен остава.
    България в дрипи съдбата си жалка бълнува,
    мъдреци и народът грохнал за бъдно мъдрува.

    18 януари неделя 21:00 часа 2015 год. Плевен,
    pavlin.genov.12@facebook.com








    ОтговорИзтриване
  32. БЪЛГАРИО, ПРОКЛЯТИЕ, ПОЗОР!!!

    Кубрат баща ни завеща „единни сме силата”!
    Достоен син завета свят положи във земята.
    С конна свита в боен ред обходи свят далечен,
    камък тежък да положи. Да бъде нека вечен!

    Исперих велики земя свещена, свята подари.
    Тук завинаги, во веки веков, България цари!
    На север, от тихий бели Дунав до Бялото море,
    на запад от Егея, на изток до Черното море!

    Княз Борис първи се в спасителя Христос закле.
    Кръстът ще целува православният народ докле
    Бог единоверний правда свята земята възцари,
    божествената светлина щом лицата наши озари.

    Симеон Велики просветния ни златен век дари,
    вяра в праведния Бог с четмо и книги възцари.
    Светската държавност с трона царствен укрепи,
    кръста Божи, жезъл властен със корона закрепи.

    Светът в добро и зло пътува към неясни бъднини,
    облаците буреносни със гръм вещаят тъмнини,
    ятаганът отомански с кръв прекъсна звезден път,
    кръстът Божи свят се замени на полумесеца с ликът.

    Българският род корав и горд име родновъзроди,
    българската свята майка Ботев и Левски ни роди,
    Раковски, Волов и Бенковски смениха Караджата,
    с Божа помощ и кръв народна възвестиха свободата.

    Българин не беше Бог, безродници червени във залог
    на чужд народ земята оскверниха, небето тъмен смог
    покри с отровата на антихрист безбожен най-жесток,
    кръв човешка беше във замяна най-кървавий поток!

    Днес стене, вие, плаче цял народ! Алчна, дива орисия
    изплува из бездни тъмни на човешка злоба за месия,
    болна бедност, сган проклета черна, няма прокопсия
    ни за мила майка, ни за стар бащица, дебне на пусия!

    Позор и анатема за властни безгръбначни мезозаври,
    затлъстялата безбожна паст що бедния народ изгаври.
    Проклатие в позор за синове страхливи пред велможи,
    наследие изродно в безчестие що целия народ положи!

    Безумци алчни, подлеци негодни , всички вкупом сган,
    черна, червена и безцветна погази тя родния ни стан!
    Народ превърна в стадото бездушно без воля за живот,
    страхливата тълпа безропотно прие вечния си свой кивот.

    Безкраен хоризонт вещае тъмна непрогледна бездна-нощ,
    върволицата-тълпа, останки от народ, влачи се без мощ.
    Напред слепците жадни за пари и власт гибел му вещаят,
    към злокобно и зловещо бъдно водят вкупом, те края знаят.



    ОтговорИзтриване
  33. Ми не..много сме тъпи!Добре че ни светна!!!..нещо яко е играла цензурата!

    ОтговорИзтриване
  34. Написаното по-горе е много вярно, но не разбрах какво е конструктивното предложение за тези, които го разбират и са убедени в промяната?
    Благодаря на автора за отговора.
    Станислав Йорданов

    ОтговорИзтриване
  35. Рецептата е Пиночет,но уви нямаме го нито него,нито армия!

    ОтговорИзтриване
  36. България е изгубена кауза, бягайте. Организма няма имунна реакция, приема и създава айдуци. За Цветан Василев вика - не е виновен той - БРАВО, и по стар BG обичай няма виновни, туй Крумови наследници ли му викате? Има и други изчезнали народи, от нашия ще останат само крадците, то вече е факт.

    ОтговорИзтриване
  37. „....Бай Василе, след като се освободим от турците, кого ще туриме за цар...?“ Ето този въпрос стой пред българския народ още от времето на Левски. Мъчил ни е и тогава и сега продължава да ни мъчи. Нека всеки един от вас, които сте писали коментарите, а и авторката на провокиралата ги статия се закълнат, не пред библията или пред хората, а пред самите себе си, че ако в един хубав ден достигнат до властта, ще бъдат добри управници, неподкупни, мислещи за народа, а не за себе си и роднините и приятелите си, работейки за доброто и благосъстоянието на другите ....! ? Едва ли ! Няма такъв човек !!! Не, не и не ! Властта е като дрогата, колкото повече, толкова повече опиянява и отдалечава от реалността и проблемите на властнямащите не представляват вече никакъв интерес. Как тогава смятате че ще се оправят нещата? Революция? Военен преврат? Та ние дори нямаме армия! Кой, НАТО ли ще повикаме да го направи? Та ние и едно свястно въстание не сме направили, ако изключим това на Асен и Перър, но да не забравяме, че те не са били обикновени средностатистически българи. Така че овчедушието не е от днес, нито от вчера. То просто си е генетично заложено в поколенията. Много от вас ще ме опровергаят с фактите че сме имали този или онзи борец за свобода и независимост. Да, така е. И какво са постигнали? Прогонили са турците? Освободили са България? Вдигнали са народа на бунт? Някой от вас чел ли е „Чичовци“ ? Ако не сте, прочетете я и ще ви стане ясно абсолютно всичко във връзка със народопсихологията на българина и неговата жертвоготовност и общественополитическо съзнание. Българинът винаги е чакал някой друг да реши проблемите му, било братушките, запада или „ония от горе“(имам в предвид управляващите) и за това се стигна до тук. При наличие на обществено съзнание, нямаше да бъде допуснато да се случи всичко това което се случи през последните 25 години и държавата и народа да бъдат доведени до окаяно състояние. Това според мен е болезнената истина. Съвет мога да дам за оправяне на нещата, но няма никакъв смисъл. Той ще си остане тук и никой нищо няма да направи, само ще предизвика различни мнения по въпроса. Ще си пишем по форумите и в социалните мрежи без никаква полза, а нещата ще продължат да се случват и промяна няма да има. Ще си останем верни на народната мъдрост „ Кучетата си лаят, кервана си върви...“ За съжаление............... .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не вярвам да не си чел, как е влизал в бой българския войник при Сливница и при Дойран! Много е написано включително и от западни журналисти. Ако не си, то прочети, ако пък си чел, то не спекулирай с жертвоготовността и обществено политическо съзнание на българина. И не търсете под вола теле, просто изгледайте Валентин Вацев, който каза следното - Не човека прави системата, а системата прави човека... https://www.ataka.tv/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE/%D0%B3%D0%BE%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%BE%D1%86-%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B2-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BB%D0%B8-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-09-11-2015-%D0%B3-c13704.html

      Изтриване
  38. Не разбирам, какво толкова ахкате по мнението на Цвета Кирилова. Предполагам, че още 2 милиона българи мислят така. Но тя не дава решение. Иначе за ланския сняг може много да си говорим. Дайте предложение за изход от ситуацията!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво правят джихадистите, с оръжие в ръка завоюват територии,независимост ,свободата си ,колкото и да е страшно но е истина . Как Аспарух е завоювал и създал държавата ,която ние даваме без бой.Но ние само сме драскачи по форумите и се дърлим меко казано.Вие мъжете си седите пред компите и чакате жените да ви решават проблемите. Дори вече и саможертвата на нова Жана Дарк не си заслужава,защото плюхте на саможертвата на Левски ,Ботев и другите които са дали живота си за тази скапана държава .

      Изтриване
  39. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  40. Написаното е вярно и какво от това?

    ОтговорИзтриване
  41. Сега прочетох този материал. Гледам, че е от 5.01.2015г. Днес сме 20.11.2015, какво се е променило за тези. Даже едни избори преминаха. Веднага след тях на едни изкаха да им намалят обещетенията. Голяма част от стадото изблеяха от радост, че така им се полага. Вчера се разбра, че на някои им се вдигат заплатите с по 100-150 лева по някаква формула, стадото мълчи ни звук, ни вопъл. Ама че на за стадото няма формула вече 5-6 години, мълчи. Казаха че ще вдигат винетките, отделни членове на стадото изблеяха, ама то някъде от провинцията. Онези от жълтите павета най-ваклите, с най-медни гласчета, най-ранобудните мълчат. Защооооооооооооо???

    ОтговорИзтриване
  42. Не намирам дума как да я нарека тая държава....кочина ли кво ли....Цъкат си там избранниците....сами си гласуват (не ние) заплатите....някой изчислил винетките,че видиш ли от кои години кво било,а и европа трябва да догоним...а никой не брои стотинките с които са "увеличени" пенсиите и заплатите...блазе ни....а никой не споменава колко е несъразмерно всичко...Бат Бойко се скри под масата,и ни се чува,ни се види....ма кво да го гледаме...има Вип брадър,Фермата,Комиците,Малката булка,турски сериали един след друг ,и черни,само и много черни хроники....задушават ни отвсякъде...и кат спрат т.н. бежанци и кат се завръщат обратно,нема да можем и да изблееееем....НАИСТИНА СМЕ СТАДО...винетките са напечатани вече.....Но съм доволен,че 2025 пътищата може и да са оправени-да са жживи и здрави внуците ни...ай наздраве...и на ракията ни посегнаха....абеее пак немам думи...отвсякъде сме продадени-и ток,и газ,и злато ...дано някой ден "има размирици в българския квартал".....

    ОтговорИзтриване
  43. ЦВЕТА, ДА БЕШЕ КАЗАЛА И ДА НЕ ГОВОРИШ СЪС ЗАГАДКИ, КОЙ Е НОВАТА ИМ МАРИОНЕТКА , КОЯТО СЕ БИЛА ПОКАЗАЛА В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ ? КОЙ ИМАШ ПРЕДВИД ? ? ? !

    ОтговорИзтриване
  44. Чета,чета и всичко ми е ясно,че който е на власт той винаги е богат,но защо е тази лакомия,човек яде от един хляб,има един корем спи в една къща е защо не крадат по малко нека има за всички,да живеем,като в другите държави,защото както е тръгнало то не само,че няма да има народ,но няма да има държава.Жалко за всички нас,че сме се родили тук.

    ОтговорИзтриване
  45. Горкото Цвете, тя самата не разбира какво става в държавата, тръгнала да съветва другите. Пробива не с акъл, а с външни белези както всички ПОПУЛИСТИ, ПОМПЕНИ ОТ ОЛИГАРХИЯТА ДА СТАВАТ НЕЙНА "ОПОЗИЦИЯ! ;)

    ОтговорИзтриване
  46. Горкото Цвете, тя самата не разбира какво става в държавата, тръгнала да съветва другите. Пробива не с акъл, а с външни белези както всички ПОПУЛИСТИ, ПОМПЕНИ ОТ ОЛИГАРХИЯТА ДА СТАВАТ НЕЙНА "ОПОЗИЦИЯ! ;)

    ОтговорИзтриване
  47. незнам защо още си мислите че на изборите избираме ние, така ни връткат тия задкулисните хитреци и измамници дето са завладели целия свят - а как ли? - пак така - коварство, измама, шатаж, убийства, ....защо все казвате ние сме си виновни....та нали излиза народа, с дни протестира, биха го , трепаха го, тока му увеличават всеки ден, нали като стана с ЕРП-тата протестите ГЛАВАТА се оттегли и какво - най нагло пак се насади за шеф на държавата въпреки че парира протестите и положението остана същото като се отклони вниманието с нови избори уж - глупости - всичко беше добре режисирано за да няма изстъпления- това за какво ви говори.....и какво стана, от лошо по лошо.....ноооо предстои и още по лошо...

    ОтговорИзтриване
  48. Всички ние сме деградирали и примирено сме приели участта си. Сами никога няма да се освободим от зависимостите в които трайно сме изпаднали. Бюрокрацията се разраства лавинообразно с нея и бюджетите на всяко едно министерство. Приходите от данък печалба от години не нарастват, а за разходите не питайте. Питам се след 2020 година когато европарите намалеят с какво ще задоволим крадците с бели якички. За времето в което живеем по скоро важи максимата " Учи мама за да крадеш повече и да не могат да те хванат"

    ОтговорИзтриване
  49. дрън-дрън, бла-бла...
    Като си толкова окомуш, моме, ами вдигай байрака и да те видим. Материалът е написан стандартно, няма грам емоция, вложен в него, само преливане от пусто в празно.

    ОтговорИзтриване
  50. имах време...прочетох почти всички мнения...Жалко, че са толкова много. Това е моя отговор на загадката, няма да се промени нищо, защото тук в Бг така се разбира демокрацията.Не да се избира между 2 политики ,а да има 100 .Общество със 100 мнения не е дори сбор от индивиди,а е като гора от различни дървета.Всеки пожар му е добре дошъл...и е като за последно.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.