Пропускане към основното съдържание

3000 “умерени бунтовници” се вляха в „Ислямска държава“, ислямистите ударно напредват

Около 3000 терористи от „Свободната сирийска армия“ (официално обявена от САЩ за „умерена опозиция“ на правителството в Дамаск) дезертираха от ССА и премнаха в редиците на „Ислямска държава“.

Дезертиралите принадлежат към различни бригади, които съставляват основната бойна сила на ССА във войната срещу Сирийската арабска армия (САА) – легитимната, национална армия на Сирийската арабска република. Новото попълнение на „халифата“ са същите бойци, които западните медии и най-вече САЩ наричат “умерени бунтовници” и на които Западът най-официално доставя въоръжение и пари. Това са опозиционните сили, които водят война за свалянето от власт на светското правителство на Башар ал-Асад.

Докато „Ислямска държава“ продължава да разширява своето влияние по границата между Ливан и Сирия, много терористични („бунтовнически“) групи предпочитат да преминат към ислямистите заради по-големите заплати и победите на „халифа“ Абу Бакр ал-Багдади в източна и северна Сирия. Групировката „Фронт Ал-Нусра“, която преди година се би срещу ИДИЛ заради катарските милиони и новите американски и израелски оръжия, вече има споразумение за мир и съвместни действия с Абу Бакр ал-Багдади. Двете частни армии действат заедно в източен Ливан и Сирия срещу силите на Башар ал-Асад.

Групировките от сирийската „умерена опозиция“, които са се заклели във вярност към „Ислямска държава“, са:

1. Liwaa Al-Farouq – около 300 бойци.
2. Liwaa Al-Qusayr – около 600 бойци.
3. Liwaa Al-Turkomen – около 400 бойци.
4. Liwaa Al-Haqq – около 400 бойци.
5. Kataeb Al-Mouqna – около 200 бойци.
6. Liwaa Matfareeq – около 500 бойци.
7. Suqour Al-Fatih – около 200 бойци.
8. Liwaa 77 – около 400 бойци.

Тези бойци са въоръжени и обучени точно от САЩ по програмата за “подпомагане на умерените бунтовници”. Операция,за която Барак Обама официално поиска да бъдат отпуснати допълнителни 500 милиона долара от американския бюджет.

Те вземат със себе си оръжие, пари и оборудване, които са им предоставени от САЩ, Саудитска Арабия, Катар, Великобритания и Франция.

Сиймур Херш, журналист от сп. „Ню Йоркър“ и носител на Пулицър написа в своята статия “Пренасочването: Новата политика на администрацията – подпомагане на нашите врагове във войната срещу тероризма?” от 2007 г., че САЩ и техните регионални съюзници искат да използват Ал Каида (и нейният сирийски клон, Фронта „Ал-Нусра“), както и другите екстремистки групировки, за да водят „прокси война“ (война чрез марионетки) срещу Иран, Сирия и Хизбола в Ливан. Тази “конспирация” е съвсем реален факт под формата на „Ислямска държава“. Въпреки престорената военна кампания срещу ислямистите, която е насочена главно срещу нефтената инфраструктура на Сирия и реално нямаща нищо общо с „Ислямска държава“, истинският източник на сила на ИДИЛ идва от територията на НАТО – Турция – и остава незасегнат.

Ислямските терористи в Сирия и Ирак са тежко въоръжени с танкове и БТР-и.

В допълнение, огромни суми пари, оръжие и провизии си проправят път до „Ислямска държава“ и това става именно чрез миграцията на т.нар. умерени бунтовници.

Всъщност армиите на „Ислямска държава“ и Ал Каида се разрастват като численост и оборудване, противно на официално заявените очаквания на Запада, който започна военна кампания с въздушни удари срещу тях в Ирак и Сирия, съобщава „Ал-Масдар нюз“.

Въпреки, че досега и други групи са преминавали от сирийската опозиция в редиците на ИДИЛ, това е най-голямото масово дезертиране. Една от най-известните от тях беше Харакат Хазм, която беше получила противотанкови ракети TOW и ракетни артилерии ГРАД от американската армия и предостави тези оръжия на Фронт ал-Нусра – сирийския клон на Ал Каида. Тези ракети и артилерия се използват и досега срещу сирийската армия, като САЩ и техните съюзници продължават да снабдяват джихадистите с още оръжие и боеприпаси.

В същото време, САЩ и Турция подписаха споразумение да обучават по 5 хиляди “умерени” бунтовници на година в следващите 3 години, да ги въоръжават и изпращат на сирийска територия със задачата да свалят легитимното правителство в Дамаск.  Мнозинството от тези “умерени” веднага ще преминат в редиците на джихадистите на „Ислямска държава“ и реално официално обявеният враг на САЩ ще се разраства и укрепва точно с американска подкрепа.

vestnikataka.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.