Пропускане към основното съдържание

След изказване на Цвета Кирилова провериха язовирите в страната

След редица сигнали на Цвета Кирилова по медиите, бяха проверени язовирите в страната. Председателят на "Сдружение Азбукари" първа алармира за продължаващага опасност от нови наводнения в следствие на неясната собственост на язовирите, което от своя страна води до сериозни пропуски в контрола и поддържането на водните съоръжения.

Именно след гостуването на Цвета Кирилова в предаването "На кафе" по Нова телевизия започна и дебата по темата, който в крайна сметка доведе до проверката на язовирите в страната.


След проверка на рисковите водни обекти в страната прокуратурата е образувала 4 преписки заради данни за извършени длъжностни престъпления, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение. Образувани са и 17 административнонаказателни производства за нарушения по Закона за водите, като по 13 от тях досега са издадени наказателни постановления.

Констатирано е, че все още не са съставени карти на районите под заплаха от наводнения и карти на районите с риск от наводнения, което води до несвоевременна реакция при такава опасност. Като характерни и повтарящи проблеми и слабости навсякъде се отчита неосъществяването на техническа поддръжка и ремонт на хидротехническите съоръжения, наличието на неизправни или частично изправни язовирни стени, наличието на растителност в леглата на реките и по стените на язовирите, както и изхвърлянето на битови отпадъци там, липсата на финансови ресурси по места за осъществяване на такива дейности и др.

Проверката беше разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров след трагедията с наводнението в Мизия. Докладът на Върховната административна прокуратура е изпратен и на премиера Бойко Борисов. Той е поканил обвинителите на днешното заседание на кабинета, по време на което ще бъде обсъден проблемът.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.