Пропускане към основното съдържание

За по-добра България или защо са ни необходими мажоритарни избори

Нека да подобряваме живота на всеки един от нас, очевидно е, че в сегашната политическа система има много дефекти и трябват генерални, а не козметични промени. Ние самите сме жертви на козметичните промени. Това заяви Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари" по време на втората среща на организацията с активни граждани.


"Не може да ядеш кисело мляко с шума, а след това да проявиш мазохизъм и да отидеш да гласуваш и да дадеш цялото си нещастие под формата на подкрепа за дадена партия, която те убива, това си е чист геноцид", каза Кирилова. Тя добави, че е необходимо да се въведе мандатност за депутатите, защото някои хора са се почувствали абонирани за своите места в Народното събрание. 


Тя коментира необходимостта от въвеждането на мажоритарни избори у нас. "Смятам, че ако си свестен и качествен човек, то хората ще бъдат зад теб, защото може да направиш нещо ЗА хората. Искам да избираме депутати, както избираме президент", заяви Кирилова.

Сега с тези преференции ни предлагат част от тестето с карти, а не ни дават цялото. Защо водачът на листата е бетониран за първата позиция при условие, че ако не се отбележи преференция в бюлетината, то се зачита вот именно за водача. Тези мнения и въпроси се чуха по време на срещата.

"Трябва да имаме мажоритарна избирателна система, защото в парламента трябва да пращаме народни избраници, а не защото някой си е купил мястото, а пък друг е поставен от някой партиен лидер. Дори когато партията издига мажоритарен кандидат, той трябва да бъде доказана и разпознаваема личност, не може да ни предложат компрометиран човек, както става сега. Гласува за хора, които не познаваме и няма как да контролираме и да им задаваме въпроси". Това мнение бе изразено по време на срещата на "Сдружение Азбукари" от член на организацията.

Сдружението планира да прави среща с активни граждани вече не само в София, но и в цялата страна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.