Пропускане към основното съдържание

МЕГАСКАНДАЛ: Бойко Борисов е лишил България от евтин газ заради мач на Реал Мадрид

Bgpravda научи от сигурен източник, че министър-председателят на България - Бойко Методиев Борисов е лишил страната ни от евтини доставки на природен газ заради мач на Реал Мадрид. Това става по време на първия кабинет на Борисов. 

Случката се разиграва на 25-ти април 2012 год., именно тогава Бойко е на двудневно официално посещение в Баку по покана на азербайджанския премиер Артур Расизаде. Нашият премиер е пристигнал при азерите на 24-ти и още първия ден е договорено, че
България ще е първата страна от Европейския съюз, която ще получи азербайджански газ през южния газов коридор.

 Въпросният коридор е концепция от различни газови връзки.
На 25-ти вечерта Борисов и Расизаде, трябва да парафират договор, който да осигури алтернативна газова връзка на България и да ни избави от ценовия натиск на Русия. 
И до днес Москва се възползва от монополното си положение, за да ни продава скъп природен газ.
Идеята е да се доставя газ на Европа по южното направление от Азербайджан, Ирак, Сирия. След като изградим интерконекторните си връзки с Гърция и Турция, ще можем да разчитаме на 1 милиард куб.метра природен газ, различен от руските доставки. Южният газов коридор свързва и Турция, Гърция и Италия.

Бойко Методиев Борисов обаче не се появява на официалната вечеря, защото тогава неговия любим Реал Мадрид играе в Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен. Кралският клуб печели мача с 2:1, но страната ни губи договор за по-евтин природен газ, защото на следващия ден азербайджанският премиер е обиден и не подписва, а за да има все пак сделка е договорено това да стане след няколко месеца. До тогава обаче сделката се проваля и до днес продължаваме да внасяме "синьо гориво" от "Газпром" заради футболните страсти на Борисов.





Коментари

  1. И КОЙ Е ТОЗИ СИГУРЕН ИЗТОЧНИК?? КАЖЕТЕ ГО. ИЛИ КАКТО ВИНАГИ СИ ИЗМИСЛЯТЕ. ТАЗИ ПАРТЕНКА ТОЧНО НА ПОДОБНА ИЗМИСЛИЦА МИ СЕ СТРУВА, КАКТО И ТОЗИ САЙТ.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.