loading...

четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Мерзавец ли е Николай Бареков?

Задаваме въпрос, на който всеки, абсолютно всеки, може да си отговори, прочитайки днешните му изявления и сравнявайки ги с онова, което врещеше по време на изборите Бареков. Няма да коментираме.
Когато му дойде времето ще изнесем наяве онова, което, крещейки срещу Доган и ДПС, Бареков не показваше на наяве. Сега просто четете, нареченият от Борисов „Капут”, как обвинява медиите, че превърнали политиката в турски сериал:

„Отношения Бареков- Борисов няма. Такива отношения не съществуват. Бареков има властта да бъде европейски депутат, г-н Борисов е национален политик в Република България. Нашите лични взаимоотношения нямат в случая никаква роля, поради една проста причина – ние сме в различни плоскости. Има делегация, която е определена от коалиционния съвет, която в петък влиза в преговори. Тази делегация няма, да ги нарека, смехотворни условия спрямо партия ГЕРБ, от рода на тези, които бяха поставени в предишните дни от други партии. Тя отива със смислена програма и иска ясни ангажименти – има ли допирни точки между програмата на коалиция ББЦ и ГЕРБ.

Ако има такива допирни точки, може би ще продължат разговорите. Ако няма такива допирни точки, видяхте че има партии без такива допирни точки. Аз смятам, виждайки нещата от Европа, че нещата се припокриват на 99%. Имах възможност да разговарям вчера и днес, и онзи ден с високопоставени политици от център-дясно в ЕП. Хората в Европа, нашите партньори, приятели и съюзници, искат едно – да се състави правителство в разумни срокове и това правителство да бъде съставено от тези партии, които спечелиха мандати в центъра и център-дясното, понеже първата политическа сила, която спечели е в центристко дясно. Нещата изглеждат доста сложни, когато ги усложняваме през българската призма на това кой в какви лични взаимоотношения е влязъл.
- На каква основа приемате партньорство с Борисов?

- Молбата ми към българските медии е да не превръщат политиката в сапунен сериал. Превърнахте България в турски сериал. Моля ви, спрете. Аз съм на 2 хиляди километра от българската политическа действителност, която за жалост наистина дава лоши сигнали към Брюксел. Давам ви този съвет като европейски политик. Бях избран за два месеца и за европейски, и за български депутат, но моят избор е да остана европейски депутат предвид високия резултат и високия статус, които получих в ЕП. Нека да не замесваме лични взаимоотношения.

Има си хора в София, които преговарят. Нека тези хора стигнат до общи цели и общи виждания, които да бъдат добри за българския народ. Бареков няма да става нито министър в правителството на Борисов, нито ще гласува със златния си пръст в парламента. Аз вече имам друг статус. Всички сгрешихме. Последните две години в България бяха пълни с политически грешки. Стигна се до крайности, стигна се до лични взаимоотношения, които прекрачиха всякакви граници. Нека да има един такъв политик като мен, който да каже стоп. Стига на всичко това! И аз направих една саможертва – отдръпнах се настрана. Ако могат и другите политици да направят такива крачки назад, както ги направих аз, би било добре за климата в страната. Трябва да има европейски нрави в България.”

Afera.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар