loading...

понеделник, 13 октомври 2014 г.

СКАНДАЛ: Кунева тайно в централата на ГЕРБ

Лидерът на ДБГ Меглена Кунева е била днес на тайни преговори в централата на ГЕРБ. Такива статуси обиколиха социалните мрежи около обяд и предизвикаха лавина от коментари.

Кунева е била забелязана от бдителни колеги (вероятно от в. „Сега”), чиято редакция е в административната сграда на НДК, където е и централата на ГЕРБ.

В ръководството на ДБГ останали като гръмнати. Никой нито е бил уведомяван за подобна внезапна среща, нито подобна възможност е била обсъждана.

По-късно, след  разкритието на посещението във Фейсбук, Меглена Кунева пуска статус (около 14.30 часа), в който пише дословно:

„Както обещахме още при учредяването на ДБГ, ще предприемем действия за членство в Европейската народна партия, след като получим добра подкрепа на българските граждани на парламентарни избори. Подкрепата вече е факт. На 23 октомври в Брюксел предстои конгрес на ЕНП. Днес уведомих лично представители на международния отдел на ГЕРБ, че ДБГ започва процедура за членство в европейската десница. Вече имаме подкрепата на партньорите ни в блока”.

 От ГЕРБ изразиха меко казано недоумение от подобна формулировка, като заявиха, че няма как Кунева да е разговаряла с международния отдел на партията просто, защото такъв няма.

Оттам нито потвърдиха, нито отрекоха, че Кунева е осъществила среща с Бойко Борисов, който по същото време по наши сведения е бил в централата на партията.

Трима души от ръководството на ДБГ категорично заявиха пред Vevesti.bg, че в последните дни нито е обсъждано членството на партията в ЕНП, нито е ставало  дума за конкретни срещи за искане на подкрепа. Оттам помолиха засега да не бъдат цитирани поименно докато не разберат за какво става дума. В разговора обаче се изказа предположение, че е възможно Кунева да е договаряла лични позиции с Борисов, ако е имало среща с него като припомниха, че лидерът на ГЕРБ неотдавна й предложи поста „министър на образованието”.

 При всички случаи статусът на Меглена Кунева за преговори с ЕНП е абсолютно необясним и вероятно цели да прикрие факта,  че е била забелязана в централата на ГЕРБ.

 Прошко Прошков, който пряко отговаря за контактите с ЕНП не беше открит за коментар.
Това е поредният скандал в Реформаторският блок след като вчера стана ясно, че първият осъден за купуване на гласове в Хасковско е „пазарувал” за реформаторите.

Днес и Лютви Местан обяви, че ще иска официално разследване на резултатите в района заради непривично високия резултат за РБ.vevesti.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар