loading...

събота, 27 септември 2014 г.

След целувка на принца Борисов, всяка жаба може да стане принцеса

Bgpravda получи писмо от Иван Петров, публикуваме го без редакторска намеса: Една разумна в основата си идея, като създаването на работническо-мениджърски дружества, в крайна сметка бе доведена до гротескно обсебване дяловете на нейните членове от малки групи, превърнали се в последствие в български олигарси. Жив пример за това е „Мел инвест холдинг“, в което срещу два килограма брашно бяха получени огромни собствености в градовете Сливен, Карнобат, Бургас, Варна, Пазарджик и др.


Интересно и странно съвпадение в милионерската листа на ГЕРБ са лица, тясно обвързани със споменатия холдинг. На първо място, водачът на листата Десислава Танева, влизайки в политиката, тя прехвърля дяловете си на Мария Щерева Белова-сегашна трета в листата за народни представители, на 19.08.2008г. във фирма „Транс сървисис“. От друга страна, на 04.08.2009г. Коста Димитров Каранашев-годеник на Десислава Танева и ръководител на ГЕРБ-Котел я замества в съвета на директорите на „Мел инвест холдинг“ и приема дяловете й на стойност десетки милиони и ги държи до 25.08.2010г, когато Танева, в знак на добра воля, го прави шеф на Напоителни системи-клон Сливен-Ямбол и така богословът по образование се преквалифицира на...хидролог.

Осмият в листата на ГЕРБ Красимир Кръстев-председател на федерацията по хокей, е съдружник на Каранашев, чрез сина си в общата им фирма „КЛАК“ ООД.

Симбиозата между Десислава Танева и Каранашев продължава и до момента. Известни са геройските постъпки на Десислава Танева, когато тя заемаше поста председател на Общинския съвет на града. По това време атрактивен имот в центъра на града-Хотел „Сливен“, беше продаден отново на „Мел инвест“ на стойността на една гарсониера, а само няколко месеца по-късно общината продаде два много по-малки парцела за построяването на молове всеки за по един милион (открийте разликата). И всичко това в драстичен конфликт на интереси, за които законовата и правоохранителната системи не реагират по никакъв начин.

Третата в листата на ГЕРБ- г-жа Белова, напуска съвместното дружество с госпожа Танева на 26.06.2014г., явно готвейки се да влиза в политиката.

Ако погледнем настоящата група общински съветници на ГЕРБ, които също можем да наречем листа на милионерите ще видим някои многозначими имена като тези на Йордан Лечков, Васил Йовчев-собственика на „Декотекс“, Галя Вучкова-собственик на верига магазини, Тодор Начев-собственик на мебелна фабрика .... и ако това не е листа на корпоративни интереси, здраве му кажете!

Не можем да не споменем подвизите на Десислава Танева като председател на Земеделската комисия в парламента, когато всички внасяни от нея проекти бяха посрещани с огромна критика и негативизъм от земеделските сдружения в България. Беше доволно само едно-познайте кое?

Като извод трябва да направим, че от дейността на г-жа Танева 90% от субсидиите предназначени за подпомагане на българското земеделие бяха насочени към 3% от фирмите занимаващи се със земеделие в България, като най-голямата от тях отново е „Мел инвест холдинг“. Тези огромни средства бяха насочени към дотиране на зърнопроизводителите в страната, продукцията на които в основната си част се изнасяше в други държави. Така излизаше, че дотираме производителите, за да поддържаме ниски цени на продукция, която не беше предназначена за нашия пазар. В същото време се налагаше да внасяме домати от Турция, чушки и дини от Македония, праскови от Гърция, картофи от Полша и т.н, и т.н. . Няма да коментираме животновъдството, което е в плачевно състояние.

Вие решавате и вие избирате.

Читателско писмо, Иван Петров

1 коментар :

  1. КАРАКАЧАНСКОТО РОБСТВО в Възрожденския град Котел е по-лошо и от турското робство.Феодала кмет Коста КАРАНАШЕВ превзе бизнеса на мутрите с гъби и дърводобив!Жена му министър на горите-го пази!

    ОтговорИзтриване