loading...

сряда, 24 септември 2014 г.

За Инженера и комплексирания Вековник

Вчера се навършиха 20 години от най-голямата “синя” победа във вечното дерби. Тя бе отбелязана подобаващо от всички левскари. Не бе взето мнението на вкаралия четири гола във въпросния мач Наско Сираков, но настоящия директор на “Герена” Даниел Боримиров изля душата си в едно разтърсващо интервю пред клубния сайт.

Следобед дойде време и за спектакъла от турнира за Купата на България със Спартак Варна. Левски отново победи с любимото на симпатизиращите на отбора от Подуяне 7:1. И всички подкрепящи тимът носещ името на Апостола изпаднаха в неистова еуфория, сравнима с тази на Николета при среща с Божинов, Михайлов или някой друг футболист или дизайнер.

Възроден Левски и на “Георги Аспарухов” вече бленуват за нещо повече от място в тройката. Всичко това след няколко съмнителни успеха и не без съдийска помощ.

Отстрани изглежда меко казано смешно, по-скоро жалко. Жалкото е защото новата седмица дойде с любезното съдействие на треньора на варненция - “синия” Златко Янков и няколко момчета обиколили определяните за “тото” отбори.

Когато ЦСКА те бие с футболисти събрани от плажа, без централен нападател и с още куп проблеми е съвсем нормално да придобиеш комплекс. Нормално е когато Стойчо е на път да се превърне в Седморчо (при успех на 25- ти октомври старши треньорът на “армейците” ще запише СЕДМИ пореден успех за първенство във вечното дерби).

Напълно логично е също Георги Иванов да го боли. Гонзо може да се похвали във футболната си кариера единствено с головете си във вратата на ЦСКА. В чужбина го разкриха и изгониха с камъни.

На път е да бъде разкрит и като директор и треньор. На 27 април Инженера все още бе треньор на Черно море и се зарече “Победите на ЦСКА над Левски са последните, да се радват”.

И още във втория кръг със завърналия се в Сухата река Иванов Левски преклони глава пред ЦСКА.

Но думите на Гонзо нямат тежест не за първи път, а най-простите и пресни примери са случаите “Минев” и “Мурсия”.

Съвсем скоро ще лъсне истината и за Вековника на Инженера, а вчерашният спектакъл се очертава да бъде единственият повод за радост на “сините” фенове за 2014 година.

Емил Коцев

Няма коментари :

Публикуване на коментар