Пропускане към основното съдържание

Военният министър готви скандална сделка! МАХАЙ СЕ ПРОФ. ЛИЗНАШКИ!!!

Военният министър на България в този момент се казва д-р Велизар Шаламанов. Човекът бе избран от президента Росен Плевнелиев да оглави Министерството на отбраната за (поне) 2 месеца в кабинета на Георги Близнашки. И набързо се превърна в център на внимание...

Именно Шаламанов е човекът, който изготви скандалната "Визия 2020", изправила България на ръба на дипломатически конфликт с Русия. В този документ военният министър определи държавата на Путин като заплаха за националната ни сигурност!? Защо го направи и чии интереси обслужва любимецът на Америка Шаламанов е повече от ясно и ще бъде обект на една от следващите ни публикации...

Защото репортерите на Livenews.bg се добраха до изключително скандална и стряскаща информация за действията на министъра. Нека започнем така. Д-р Велизар Шаламанов е Director of Demand Management, NATO Communications and Information Agency (NCI Agency) (ДОКАЗАТЕЛСТВОТО ВИЖТЕ ТУК!!!). Тоест директор в търговската структура на НАТО. В момента е в отпуск. Заплатата за длъжността Director of Demand Managemen е около 15 000 евро месечно. Не ви изглежда нелогично да смениш това възнаграждение с това да си министър в България за около десет пъти по-малко пари? С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА NCI AGENCY ВИЖТЕ ТУК!!!

Естествено, че за да го направиш, трябва да имаш други интереси. Както се казва - ставаш министър за два месеца, свършваш работата и се връщаш на заплата от 15 000 евро. Ще запитате каква ли точно "работа" трябва да свърши министър Шаламанов? NCI Agency е търговската структура на НАТО. Министърът, който в момента е в отпуск, е един от директорите в нея и пряко отговаря за бизнеса в България и региона.

Скандалното е, че е разпоредил да се подготви меморандум между МО и NCI Agency и доставките на техника да се извършват приоритетно от агенцията т.е. подписва договор сам със себе си. В този случай решенията и търговете ще се случват в Брюксел, под прякото наблюдение на г-н Шаламанов, без значение кой е министър на отбраната в България в следващите месеци и години!

На практика Министерството на отбраната само ще прави заявка какво му е необходмо, а NCI Agency (с директор Шаламанов) ще определя критериите и техническите изисквания за избор на доставчик. Освен това агенцията на НАТО ще командирова специалисти в България, за да уточнят и установят точните нужди на МО. На тези хора ще бъдат изплатени хотели и командировачни, но не според наредбата в България, а според стандартите на НАТО. И всички разходи са за сметка Министерство на отбраната, тоест на нашия джоб!

Освен всичко друго установено е, че NCI Agency продава доставените стоки и услуги на цени по-високи от получените при търгове с повече участници. Това е така, защото договорите се сключват без процедура и няма реална конкуренция.

Написаното дотук поставя доста сериозни въпроси, най-вече към президента на Република България Росен Плевнелиев и служебния министър-председател проф. Георги Близнашки. Допустимо ли е поведението на Велизар Шаламанов? Има ли сериозен конфликт на интереси? Не се излага България на риска да даде милиони "грешни пари" за бъдещи доставки за отбраната си? Кой толерира подобни сделки "на тъмно"? Не продължава ли в България порочната практика за непрозрачно управление? И още, и още...Защото обществото ни е болезнено чувствително на тема "задкулисие" и едва ли би допуснало това да се повтаря до безкрайност...


Livenews.bg

* Заглавието е на редакцията




Коментари

  1. ТОЗИ Е ЗА СЪД
    Нали преди служебният Марин Райков сам се начначи за посланик
    ТЕЗИ УПРАВНИЦИ СЧИТАТ, ЧЕ НЕ Е НУЖНО ДА СПАЗВАТ ЗАКОНА
    СТАВА ЯСНО, ЗАЩО ГЕРБ ИСКАХА ДА СЕ ГЛАСУВА НА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА СКЛюЧВА МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.