Пропускане към основното съдържание

Спипаха Ваньо Танов в лъжа!

Днес от ефира на бТВ Ваньо Танов каза следното за случая "Мишо Бирата".
Ваньо Танов: Да, разбира се. Донесох и самото постановление за прекратяване. В това постановление пише, че в декември месец, ето го, вие може сам да го прочете, на 5 януари е подаден сигнал, че в редакцията са предадени дискове и така нататък, в които се съдържат еди си кои файлове и как е възможно на 5 януари, примерно, да има файлове за разговори, които ще се проведат след 2 месеца.

Водещ: Тези подробности ги разказа и адвокатът ви в студиото.
Ваньо Танов: Не, има и нещо друго. Аз в момента донесох, тъй като в една от телевизиите не помня, се показа един протокол, който „Биволъ" е предоставил, и казаха че има виновен, има зацапано име. Това е този протокол.

Водещ: И все пак, бяха ли проведени тези разговори? Честа практика ли е властимащите и тези хора, на високи постове, да вдигат телефона на Агенция „Митници" и да казват, било то: „Ало, Ваньо", „Ало, Павел", било то човекът „Х"?

Ваньо Танов: Аз мисля, че ако погледнете тези протоколи, вижте този – в този протокол има ли нещо записано? Това е протоколът, който е връчен на другата страна. След като този проток е обработен и е дописано, като им е пречел печата, и тук не им е оказала съдействие госпожа – прескочен е печата - /.../. Това са неща, които се вижда, че са дописани и са с друг почерк. От което, аз за пръв път видях този протокол сега, след като се върнах в агенцията, тъй като по този въпрос се е занимавал моя заместник..."
Танов спомена конкретно "Биволъ" и от несвързания му словоред се откроиха няколко неистини, които трябва да бъдат категорично развенчани:

1. Протоколът е "предоставен" от Биволъ - Не е вярно. Протоколът е получен от Биволъ след искане по реда на ЗДОИ, отказ на Ваньо Танов и две години съдебно дело, което Агенция Митници загуби след като обжалва на всички съдебни инстанции. За предоставянето на протокола имаме официално писмо от Агенция Митници с решение, приемо предавателен протокол и заплатихме такса, за което има съответните документи. Получаването на диска с протокола, може да се валидира и от вътрешните камери на Агенцията, както и от книгата на портала за влизания и излизания на външни лица в институцията.
Capture_2014-09-04_a_17.19.31
2. В протокола е дописвано с друг почерк, като във връзка с горната неистина се намеква едва ли не, че дописаното е от Биволъ - Това, което сме публикували е оригиналният документ предоставен от Агенция Митници. Ако Танов твърди обратното, ще бъде съден за клевета.



Биволъ иска и официално право на отговор от bTV, а ако не получи такова, ще се обърне с жалба към СЕМ. Недопустимо е, според професионалните критерии, както и според ЗРТ да се манипулира по такъв начин общественото мнение и да се бяга от главния въпрос: КОЙ е възпрепятствал митническата проверка като е осуетил снемането на обяснения, както е записано в протокола. Защо Ваньо Танов не публикува протокола със заличените имена, заедно с докладната записка към него, а импровизира несвързано и заблуждава публиката?
Колкото до това, че сигналът бил подаден на 5 януари в редакцията (става дума за в. Гласове), а разговорите били проведени след 2 месеца - тук Танов очевидно бърка годината. Разговорите са проведени през март 2010, а са дадени в редакцията през януари 2011. Но за Танов подобно разминаване във времето е нормално.

Цитираме официално писмо на бившия говорител на Прокуратурата Стелияна Кожухарова от 01.02.2012, в което тя отговаря на въпроси на Биволъ:
"...на 13.03.2010г. в оперативния център на мобилните митническа групи е бил подаден анонимен сигнал че в пивоварна в гр. Мездра про­дължава производството и бутилирането на бира, въпреки отнетия лиценз. Тъй като Агенция "Митници" не е разполагала с определението на Софийс­кия административен съд, са разпоредили извършването на нова проверка от мобилна митническа група.
Такава внезапна митническа проверка е била извършена незабавно, още същия ден - 13.03.2010 г. за времето от 20.00ч. до 24.00ч.
По повод на извършващата се проверка, същия ден, след 20.30ч. е бил проведен разговор между министър-председателя г-н Б. Борисов и директора на Агенция "Митници".

На 14.03.2010 г. директора на ТМУ-Лом е представил документацията от извършената проверка. След това същата е изпратена по компетентност на ТМУ-Лом за предприемане на последващи действия."
Всичко е кристално ясно. Има проверка. Докато тече проверката има разговор между Борисов и Танов, в който Борисов казва "Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не...".

bivol.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.