loading...

вторник, 5 август 2014 г.

Създаде се нова коалиция "Десните"

Нова дясна коалиция - "Десните", ще се яви на предстоящите парламентарни избори. Тя е сформирана от партии и десни политици, които не са в Реформаторския блок.

В коалицията влизат партията на Надежда Нейнски „Синьо единство“ - с председател Христо Панчугов, Единната народна партия (ЕНП) на Мария Капон, Българският демократичен форум (БДФ) и няколко души, свързани с ДСБ, но в качеството си на „гражданска квота“.

От гражданската квота е д-р Илко Семерджиев, здравен министър в кабинета "Костов", Деница Сачева, която беше водач на листата на ДСБ в Хасково на последните парламентарни избори.

От гражданската квота ще е и журналистът Бойко Станкушев.

Муравей Радев, финансов министър при Иван Костов, влиза като член на БДФ.

В „Десните“ влизат и две граждански сдружения - “ЕВЕТ” (Европейска визия за етническа толерантност) с лидер Ергин Емин и "Обединени демократи и земеделци" с лидер Моньо Христов – то е съставено от бивши членове на партията на Анастасия Мозер "Обединени земеделци".

Коалицията и нейната идейна платформа ще бъдат представени утре следобед на брифинг в БТА.

„Десните“ няма да поканят Реформаторския блок за общи действия заради отношението към ГЕРБ и присъствието на Меглена Кунева. Притеснява ги и липсата на ясна и последователна позиция.

Няма коментари :

Публикуване на коментар