Пропускане към основното съдържание

Нов играч с проект за застрояване на Карадере

Появи се нов играч с нов проект за застрояването на Карадере. Британски инвестиционен фонд продаде на софийска компания внушителен терен в местността край Бяла.

Атрактивният терен от 165,5 декара над плажа на Карадере са продадени за 1,66 млн. лв. Това означава, че квадратен метър на първа линия струва едва 10 лв. Земята купува компания-собственик на жилищен комплекс и хотел в София. Идеята е вместо караваните и стотиците палатки на Карадере да има законен и „луксозен" къмпинг.

В разгара на лятото стотици семейства са напълнили плажа с палатки, въпреки или заради липсата на удобства - няма ток, вода, тоалетни, нито обхват на телефоните. Природата обаче е девствена, а морето - на една крачка.


Вместо съществуващия нерегламентиран къмпинг, инвеститорът планира луксозен. bTV поиска да научи подробности, но след неколкократни уверения, че почиващият си в чужбина собственик на земята Николай Илиев ще говори с телевизионния екип, той спря да вдига телефона си.

Природозащитници вече са внесли възражения бургаската екоинспекция.
„Защото се представя документация за едно изцяло голямо вилно селище, тип „Дюни" или „Елени", в което ще има вили, ресторанти, магазини, улици", обясни Мария Лалева от Гражданската инициатива „Да спасим Карадере".

От Община Бяла са лаконични: знаят за новия инвеститор, процедурите вървят, още няма искане за строително разрешение.
Бъдещият комплекс попада в екомрежата НАТУРА 2000, така че е нужна Оценка за въздействие върху околната среда. Екооценка очаква и другият голям инвеститор - „Мадара Юръп". Проектът за голямо ваканционно селище предизвика масови протести през пролетта.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.