Пропускане към основното съдържание

Лудогорец спечели, България спечели, само една малка групичка загуби!

Не разбирам от футбол. И искам да е ясно от първото изречение. Моля ви, ако имате нещо против, не четете по-нататък.

Имам обаче какво да ви кажа за мача Лудогорец-Стяуа. Първо – радвам се, че не разбирам от български футбол. И по-специално – поведението на т.нар. запалянковци. Тези хора, както имах щастието да ми обясни с нескрита ирония колега спортен журналист, са „с поведението на завършили Харвард“. Затова и по трибуните се държат толкова интелигентно, изпитвайки наслада от играта, която наблюдават. (дали тъкмо заради не географската, а по-скоро близостта на ниво манталитет до „Харвард“ английските запалянковци ми изглеждат доста по-нормални, остава загадка).

Част от българите, които днес се бяха организирали специално, за да отидат и да подкрепят румънския съперник на „Лудогорец“, през първото полувреме си скандираха името на любимия отбор (което съвем умишлено няма да спомена просто защото те не го заслужават), а малко по-късно благодарение на тях си припомних и типичните за родния футбол обиди към играчите. А за мое щастие, част от „песничките“ им не успях да разкодирам.

И се сетих защо не гледам българските двубои и защо не ходя на мачове (държа да отбележа, че НЕ изпитвам непоносимост към този спорт по презумпция, като голяма част от нежния пол). Не го правя не защото съм жена и не ми е работа да коментирам подобни теми. А заради тях. До някаква степен проумявам това, което сътворяват по време на „дербитата“ в нашето първенство. Но поведението им на мач на друг български отбор и то в битка за Шампионската лига е меко казано безумно. Затова за мен и за тях няма място на един стадион.

А на тези, които заведоха и децата си на стадиона, както и на тези, които за една вечер не бяха левскари или цесекари, а българи, искам да кажа само едно: браво!

ЛУДОГОРЕЦ спечели, България спечели, само една малка групичка загуби. Жалко за тези тъжни хора.

Благодаря ви за емоцията, момчета!

Автор: Йоанна Младенова, Livenews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.