Пропускане към основното съдържание

Червен Кольо пак се изложи!

Методиката за преброяване на резултата при избора на народни представители е грешна, но не е основание за драма и паника. Има ситуации при които тя блокира и не дава резултат. Това заяви в „Здравей, България” математикът проф. Михаил Константинов.

По думите му на национално ниво няма проблем. „Няколко пъти съм предлагал изход. Въпросът е да не се случва и след това да се чудим какво правим”, допълни той.

„Трябва да се добави един ред, в който да е описано какво се прави при такава ситуация”, обясни социологът Кольо Колев.

На въпрос коя ще е основната интрига на тези избори Колев отговори, че това ще е дали ще е възможно създаването на парламентарно мнозинство и дали ще влезем в политическа нестабилност. „ГЕРБ най-вероятно ще има по-малко депутати, отколкото в това Народно събрание. Идеята за пълно мнозинство е пропаганда”, заяви още социологът, станал известен с грешните си проучвания.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК!


Според него няма голяма политическа култура, а това може да доведе до спирала на политическа нестабилност и влизане в следващи избори. Той даде пример с Холандия, където от години управлява коалиция. „Българската политическа действителност е много далече от това”, допълни Червен Кольо.
По думите му това ще са първите безнадеждни избори. „За първи път няма добри и това вещае доста ниска избирателна активност. И точно затова победител няма да има”, смята той.

„Първата интрига е дали ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат мнозинство”, заяви от своя страна Константинов. По думите му има една интересна опция и това е правителството на малцинството. „Да правим втори избори през януари е безумие”, смята математикът. Той препоръча на политиците да вземат неотложните мерки за изкарване на зимата.

„Напълно е възможно да има правителство на малцинството с мълчаливата подкрепа на ДПС и Реформаторите, но това ще бъде едно временно правителство”, смята Колев.

На въпрос какви са възможните комбинации Константинов каза, че това е все едно да гледаш на боб. „Нуждаем се от едно стабилно управление”, заяви той. От своя страна Колев предвижда голям успех на малките партии.

Асен Рашков, Livenews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.