loading...

вторник, 12 август 2014 г.

Служебните министри са „агенти под прикритие“ на ГЕРБ

Кадровите назначения на служебното правителство от последните дни показват недвусмислено, че този кабинет е поел антиконституционни ангажименти в полза на една политическа партия. Това се казва в декларация на коалиция „Десните“.

Според „Десните“ ГЕРБ се вмъква във властта през задния вход и непрекъснато се внушава посланието, че изборите са предрешени и с предизвестен край. Поредната демонстрация на реставрацията на една порочна власт, която дори не завърши мандата си, е спорното назначение за директор на Агенция „Митници“, се казва в декларацията.

От коалицията смятат, че това превръща парламентарния вот в очите на хората в договорка, а не в свободно и честно състезание на идеи и платформи.

Това демотивира гласоподавателите и задълбочава моралната криза в обществото ни. Коалиция “Десните” категорично се противопоставя на опитите служебни министри да се превръщат в агенти под прикритие, които изпълняват стратегия на партиен работодател, завършва становището на „Десните“.

Освен Ваньо Танов, на поста като шеф на ДНСК се завърна и друг кадър на ГЕРБ – Милка Гечева. Шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ от времето на ГЕРБ Лазар Лазаров също беше назначен отново на този пост.

Няма коментари :

Публикуване на коментар