loading...

събота, 2 август 2014 г.

ВИС-2 се завърна

31-годишен мъж от Павел Баня може да претендира, че е начело на ВИС-2. Поне по документи той е регистрирал такава фирма в търговския регистър, разкри проверка на БЛИЦ. Николай Христов явно е почитател на старите времена и приключенските филми с мутри и стрелби, защото на негово име се води и друга фирма с красноречивото име „Бригада“.

Не е ясно дали самият Николай Христов има нещо общо с феновете на ВИС-2, които обявиха, че възраждат групировката и дори обнародваха нов знак.

„В следващите дни започва работа Борда на ВИС-2. Бъдете с нас, както винаги сте били“, написаха те на фен-страницата на някогашната „застрахователна компания“ във Фейсбук.

Интересна подробност е, че никой не е патентовал името на ВИС-2. Първоначално фирма със същото име е била вписана в търговския регистър и се е водела собственост на Васил Илиев.

След смъртта на съпруга си Георги, който бе последният от ВИС, вдовицата Мая Илиева постепенно иззе правомощията от хората му. През 2013 година тя изкупи всички дялове във фирмата ВИ-2 от някогашните съдружници на мъжа си. Така Николай Цветин, Антон Боянов и Чавдар Писарски продадоха акциите си.

Мая Илиева остана едноличен собственик и в друга фирма, свързвана с някогашната групировка. Справка в търговския регистър показва, че тя вече притежава всички акции във „Ваи Холдинг“.

Няма коментари :

Публикуване на коментар