loading...

неделя, 6 юли 2014 г.

Цвета Кирилова: Трябва ни единен телефонен номер за подкрепа при бедствия

Предлагам създаване на единен държавен телефонен номер за подкрепа чрез SMS на бедстващи или при възникнали инциденти. Не е нормално разни знайни и незнайни фондации при национални катастрофи да управляват DMS номер, който калкулира милиони обществени средства.


Процент от парите на хората, помогнали със SMS, отиват за фондацията, управляваща DMS номера, както и за мобилните оператори. Задължително да бъде разкрит единен държавен кратък номер за подкрепа със SMS, в който обществото да помага на хора засегнати от бедствия, аварии, национални катастрофи, пример случаят във Варна.

Събираните средства ще бъдат в пълен размер, без от тях някой да трупа печалби. Единният национален номер ще има електронен портал за разходването на набраните средства. Държавата ще се договори с мобилните оператори разходите им по обслужването на DMS.

И не на последно място възстановяване на министерство на бедствията и аварите, с което ще се избегне нелогичното дублиране на действия и хаотичност в работата на институциите при бедствието във Варна. Там фондации, Червен кръст, държава и доброволци изземваха некоординирано функциите си по между си, къде компетентно, къде некомпетентно.

Цвета Кирилова, председател на сдружение "Азбукари"

Няма коментари :

Публикуване на коментар