loading...

четвъртък, 31 юли 2014 г.

Мощен порой потопи половин България

Проливни дъждове вече няколко часа давят половината страна. Положението започва да става бедствено.

В София дъждът продължава да вали като из ведро, Центърът на столицата е блокиран. Паднал електрически стълб затрудни движението по алея "Яворов". Блокирано е движението и в района на болницата ИСУЛ на бул. "Данаил Николаев".
Пороят срути мост в Първенец

В Пловдив зала "Олимпиада" е залята от мощния порой, който се изсипа. Мост Първенец се срути.

Пороят отнесе траверси жп линията Враца-Криводол. Дъжд и градушка, придружени от гръмотевична буря, се изливат над Враца. Около 16,30 - 17 часа, когато пороят беше най-силен улиците се превърнаха в реки.  Най-ниските места в града - подлезите при гарата и под линията се напълниха с вода. Имаше закъсали автомобили, които с помощта на Пожарникарите бяха изтеглени. Задръствания от автомобили имаше по всички улици на града. Водопадът "Скакля" също е изключително пълноводен.

Във Враца заседава и общинския щаб по бедствията. Щабът бе свикан спешно по разпореждане на кмета инж. Николай Иванов. Причината е излелият се в последните часове проливен дъжд. Експерти от щаба правят огледи и проверки на място на наводнени участъци. Събира се информация и от селата в общината за нанесени щети. Екипи на комуналното дружество “БКС” и строителни фирми са започнали работа на проблемни места в града. 

В Монтана също се изсипа опустошителна градушка.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар