loading...

неделя, 8 юни 2014 г.

ПОЗОР: Бъдещият екоминистър Станислав Анастасов лъже, че е завършил в Германия

Станислав Анастасов, предложен от ДПС да оглави МОСВ на мястото на Искра Михайлова е завършил „Информатика" в Техническия университет – Мюнхен (ТУМ), Германия и „Стопанско управление" в СУ „Св. Климент Охридски" - пише в официалната му визитка на сайта на ДПС.
Какво именно ниво е "завършил" Анастасов не става ясно, но смисълът на думата е еднозначен - твърди се, че е изкарал пълен курс на обучение и е получил диплома от ТУМ.

Наличието на такава диплома е изключително престижно, тъй като Техническият университет в Мюнхен е номер едно в Германия по бизнес администрация и информационни системи и влиза в топ 50 на университетите в света според "Класацията от Шанхай". Според същата класация ТУМ е един от четирите най-добри технически университета в Европа.

Завършил или записал?

Преди няколко години във визитка публикувана във в. Капитал Станислав Анастасов е представен по-скромно: "Следвал е една година "Приложна математика" в Германия. Оттам го връща желанието за реализация в политиката."

За да се счита "завършил", студент записан в Техническия Университет в Мюнхен трябва да защити поне бакалавърска степен, което означава следване от минимум 3 години (6 семестъра).

По информация на Биволъ Станислав Атанасов е бил записан за специалността "Информатика" в ТУМ, но чисто и просто не е успял да си вземе изпитите и именно това го връща в България, а не "желанието за реализация в политиката".

Сега обаче желанието за още по-голяма реализация в политиката като кандидат за евродепутат и министър извежда на преден план "завършването" в ТУМ, което впечатли дори доктора на пожарникарските науки Бойко Борисов.

Къде е дипломата на завършилия Анастасов?

Биволъ се обърна с официално запитване към пресслужбата на Техническия университет в Мюнхен с въпроси какво и кога е следвал Станислав Анастасов, получил ли е дипломи и какви. От ТУМ отговориха веднага, че ще направят проучване, но според немския Закон за защита на личните данни е необходимо писмено съгласие на бившия студент.

След това От Центъра за услуги на студентите в ТУМ изпратиха формуляр по образец, който г-н Анастасов трябва да попълни и подпише, за да даде достъп на медиите до информацията за неговото следване и завършване. Препратихме формуляра на пресцентъра на ДПС, с молба да бъде предаден на младия кандидат-министър.

bivol.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар