loading...

четвъртък, 19 юни 2014 г.

Млади хора поискаха Нова Конституция

Млади хора се обединиха и започнаха да пишат новата Конституция на България. За целта е създадена специална фейсбук група - Новата Конституция.

Инициаторите на идеята засега запазват анонимност. Те призовават хората да участват активно и да правят своите препоръки и предложения.

Гражданският парламент ще подреди живота на хората така, както те биха искали да бъде, пишат инициаторите за създаването на Нова Конституция на България. 

Мотото на инициативата е - искаме реална промяна, а не поредната подмяна.

"Ние активните граждани на България смятаме, че в страната трябва да се случи политическа промяна, а не поредната подмяна. Това е главната причина за създаването на проект за Нова Конституция на Република България. Проект за една различна република, а именно президентска република. Като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, териториалната цялост на страната, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което предлагаме Нова Конституция на Република България", пише в групата.

Там се посочва, че президентът трябва да има водеща роля в управлението на държавата, като изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет да бъде предлагана и контролирана от президента.

Няма коментари :

Публикуване на коментар