Пропускане към основното съдържание

Без екзотични тайландки в Слънчев бряг

Проблемът с кадрите по родното Черноморие се задълбочава с всяка изминала година, признават хотелиери, писа Gramofona.com. Причината е, че качествените и добре обучени кадри заминават за чужбина заради по-доброто заплащане там.

„Можещите заминаха за чужбина, за да получават сериозни пари. Тук всяко лято обучаваме начинаещи. Трудно е, защото новите хора не могат да се справят”, коментира Георги Николчев. Признава, че качествен персонал се привлича с атрактивни възнаграждения.

За да се вдигнат заплатите обаче е необходимо курортите ни да се посещават от наистина платежоспособни туристи. „Държавата трябва да се намеси. Най-малкото трябва да се изчистят сергиите, които загрозяват курортите. Докато предлагаме подобни условия, няма как да привлечем богатите летовници и да им предложим по-сериозен персонал, който даде и по-високо качество на туристическия продукт”, уточни Николчев.

Той отрече информацията, че по Черноморието ще работят екзотични, но нископлатени кадри от Тайланд, Филипините и Тайван.

„Това са глупости. От години се опитваме да привлечем персонал от близкоезичните държави – българи от Беларус или Украйна. Това са изключително трудолюбиви хора, които говорят по няколко езика и търсят начин да се устроят в България”, допълни Георги Николчев.

Проблеми в законодателството обаче са пречка българите от бившите съветски републики да работят по родните курорти. Това е и причината и екзотичните сервитьорки и масажистки от Филипините, Тайлнад и Тайван да бъдат наемани масово тук.







Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.