loading...

събота, 12 април 2014 г.

Извънредно: Проруски активисти откриха стрелба в Източна Украйна (НА ЖИВО)

Сражения се водят в няколко града в Източна Украйна, съобщи вътрешният министър Арсен Аваков. Той обяви в профила си във Фейсбук, че става въпрос за „агресия на Руската федерация".
Президентът Александър Турчинов свика Съвета за национална сигурност и отбрана. Говорителка на и. д. президента, цитирана от „Ройтерс”, обяви, че заседанието е насрочено за 21:00 часа местно време.

Проруски активисти превзеха правителствени сгради в източния украински град Славянск, вечерта беше открит огън срещу полицейски участъци в два рускоезични града на източна Украйна.Стрелбите са станали в градовете Краматовск и Красний Лиман в Донецка област. По думите на министъра лицата са били въоръжени с руско автоматично оръжие. Той не уточни дали има жертви.

В същото време командирът на народното опълчение на Крим Александър Бочкарьов заяви, че всички бойци на опълчението се намират в Крим и никой не е напускал полуострова, предаде ИТАР-ТАСС. Така той опроверга твърденията на редица украински медии, че представители на кримското опълчение, или на местната самоотбрана, като се наричаше преди, се намирали в Донецка област: „Опровергавам категорично. Всичките ми бойци се намират в Крим. Никой никъде не е заминавал. При нас има ред и дисциплина", каза той.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар