Пропускане към основното съдържание

Вижте свръхсекретен военен обект в Русия

В местност близост до аварията в Чернобил, години  седеше изоставен друг обект, в пъти по-засекретен от всички други подобни в Русия, неналичен нa нито една топографска карта от  него период.
Проект, за който много от наивните, биха казали, че най-вероятно е руският HAARP, макар и това да е един малко по-голям радар. Сред първите западни журналисти, наводнили обекта, който е бил с ограничен достъп, поради  аварията в Чернобил, е  американецът Фил Донахю.

Минавайки покрай село Копачи, на няколко десетки километра, той забелязал от прозореца на колата, предмети с внушителни размери, които в голяма степен се извисявали над гориста местност и причинили оправдано любопитство от негова страна. На въпроса му: „Какво е това?“, придружаващи групата служители по сигурността мълчаливо се спогледали помежду си, докато един от тях дал отговор „това е един недовършен хотел“. Донахю естествено не повярвал, но не можел да провери подозренията си, достъп до обекта бил  категорично отказан. Това не е нищо странно, тъй като „незавършеният хотел“ е един вид гордост на съветската отбранителна индустрия и автоматично едно от най-чувствителните й места. Дължината му е 460 м.,  а височината е около 150 метра.

 Независимо от факта, че „Чернобил-2″ беше свръхсекретно съоръжение, в Европа разбират причините за смущенията, а неизвестната по местонахождение съветската станция, е наречена кодово  “Руският кълвач“ заради характерните звуци на съответните честоти и са предявени претенции към съветското правителство.  Още преди години СССР получили редица официални изявления от западните държави, в които е отбелязано, че в Съветския съюз е създадена  система, която може значително да повлияе върху безопасността на морското корабоплаване и въздухоплаване.

chernobil-2-2

Още 1970 г. съветските учени са разработили уникалната система, която позволява да се следят балистични ракети от потенциален враг (подводници и военни бази). Проектираният радар  (тип ZRGLS ),  е с огромния размер на приемащите антени и мачти.  „Дъга“ изисквала голям човешки ресурс. Съоръжението е обслужвано от  около 1000 военни на  служба. 
За тях, както и членове на техните семейства, е бил построен  малък град , Курчатов, имащ само една улица. Основната цел на  радар Дъга-1 , също така известен като обект „Чернобил-2″ , работещ и за ранно откриване на изстрелване на междуконтинентални балистични ракети.
chernobil-2-3

Основната цел на тази станция е ранното откриване на ICBM, не само в Европа, но също така и над хоризонта на САЩ още 70-те години, преди аварията. Мен ако питате, надали днес, им е по-трудно да улавят каквото и да е, вероятно и на Луната.

 Боян Максимов, novavarna.net

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.