loading...

вторник, 25 февруари 2014 г.

Зет на Бойко източва милиони от банкомати

Кандидат-зет на бившия премиер Бойко Борисов се оказва, че е източвач номер 1 на банкови карти, а срещу него е имало три разработки на спецслужби, които обаче поради една или друга причина не са били реализирани. Това научи ексклузивно „Всеки ден" от свои топ източници в системата на МВР.

Измамникът се казвал Павлин, всички му викали Папи. Живеел в Банкя, само на няколко пресечки от дома на лидера на ГЕРБ. Преди години Папи имаше силна любовна връзка с дъщерята на Бойко Венета. Аферата им започнала в края на 2009 г. и е продължила почти до 2012 г. Точно в разцвета на управлението на Борисов младокът прави някои от най-големите си удари.

Павлин-Папи е известен в столичните ъндърграунд среди като един от най-добрите източвачи на банкови карти. Той ръководел банда, която ошушквали до стотинка сметките на хиляди българи и чужденци. Папи е бил гъзар №1 на Банкя, а славата му се простирала в цяла София. Много близък негов авер бил люлинският тарикат Пацо Килията, разкриват отлично информираните източници на „Всеки ден".

Бъдещият зет на Бойко Борисов обичал да се фука с престъпния си бизнес и печалбите, които вадел. А те според запознати надхвърляли сумата от 150-200 000 евро на месец. За да поддържа имиджа си на тарикат, измамникът се движи с джип БМВ и супер луксозно спортно „Порше". Имал запазени сепарета във всички топ дискотеки в София.

Въпреки че цяла София знаела с какво се занимава Папи, МВР нито един път, случайно или не, не проявява дълго време интерес към него. Оперативна информация сочи, че Павлин е бил толкова високо в йерархията на престъпния свят, че дори за известно време се водил и нещо като шеф на прочутата банда крадци на застреляния гангстер Йордан Цонков - Джиджи от квартал „Люлин".

След убийството на Джиджи в началото на 2009 г. прекият му наследник Мишо Кривия паралелно с класическите банкови и домови кражби се бе специализирал и в по-технологичните, а именно източване на кредитни карти.

В службите в началото на 2011 г. е получена информация, че люлинците плюс Папи от Банкя са закупили супер модерно оборудване от чужбина, чрез което се клонират банкови карти и се записва информацията на магнитните им носители. Бандата е инвестирала над 100 000 евро в техниката, която е била последен моден писък в престъпния свят. Към джаджите имало и миниатюрни камери, които са почти невидими за обикновения човек, и с тях се записват пин кодовете на жертвите. Намеренията на гангстерите били основно да източват сметки в чужбина, където приходите са много по-големи, отколкото в България. Очакванията им били на седмица от този бизнес да си докарват по около 200 000 евро.

Мишо Кривия и групата му бяха арестувани на 1 юни 2011 г. при опит да оберат трезора на банка ДСК в центъра на София на площад „Ал. Батенберг". Крадците бяха започнали подготовката за обира в 23 часа предишната вечер. Като начало заглушиха охранителната техника на банката. Специалната апаратура се намираше в две таксита, които бяха паркирани наблизо. В едното имаше и уред за подслушване на честотите на полицейските радиостанции.

Точно в момента, в който цялата група престъпници от 10 човека направи опит да влезе в трезора, където по това време имаше сума от 1 млн. лева, ченгетата ги изненадаха неприятно. Мишо Кривия и хората му престояха в ареста едва няколко месеца и намериха алтернативен и бърз път към свободата си.

Първоначално 10-те спипани били с мярка „задържане под стража". Това обаче не ги устройвало и апашите „мотивирали" столичен прокурор, който по скандален начин ги освободил от пандиза въпреки железните доказателства срещу тях, твърдят информирани.

Пускането им от ареста става на два етапа. Първо мярката им бива променена на парична гаранция в размер между 2000 и 5000 лева на човек, а после и това отпада и крадците минават на „подписка". Накрая разследването срещу групата бива изцяло прекратено. Върхът на наглостта е, че столичен прокурор дори им връща инструментите за проникване и заглушаване на СОТ, които са намерени при задържането им.

Източници на „Всеки ден" от МВР разкриват, че за освобождаването на Мишо Кривия и хората му основна роля е изиграл и тогавашното гадже на дъщерята на Бойко Борисов Папи. Мълви се, че прокурорът е взел 100 000 евро лично от Мишо Кривия. Плащането на рушвета е станало чрез посредничеството на другия люлински тарикат с прякор Килията. Парите са предадени в офиса на една от фирмите на Килията в жк „Люлин 5", гласи оперативната информация.

Любовта между Вената и Павлин внезапно изстинала в края на 2011 г. буквално дни след като Борисов променя драстично отношението си към Папи и забранява на дъщеря си да се вижда с него, разкриват запознати. Венета спешно е изпратена в САЩ, а няколко месеца по-късно тихомълком Папи е арестуван в Банкя. Задържан е в ареста за 24 часа, след което е пуснат на свобода.

„Всеки ден" научи, че към днешна дата Папи продължава да се занимава с източване на карти, но дейността му е изнесена изцяло в чужбина. Венета пък напълно е забравила за бившата си любов и е щастливо сгодена. Момичето живее при майка си в Америка, но от време на време се връща при татко си и дори прекара Коледа с него.

Vsekiden.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар