loading...

събота, 1 февруари 2014 г.

Бойко и Коко Динев ударно подготвят безредици

Футболните фенове ще искат кръв на 7 февруари в Пловдив и на 19 февруари в София. Очаква се нова вълна на безредици, донякъде антиправителствени, но в по-голямата степен ксенофобски, според данни на полицията и аналитичните звена в спецслужбите.
Сигналът към феновете на ЦСКА и “Левски” бил подаден от Коко Динев, който се ангажирал да координира техните действия. Влиятелен човек от тези среди издава, че собственикът на “Локомотив” (Пловдив) имал среща с Бойко Борисов в Сандански, на която пели няколко фолкдиви. Извън културно-развлекателната програма обаче Коко Динев е поел ангажимент към лидера на ГЕРБ да “поразмърда” футболните фенове, пише silnabulgaria.com. Динев е получил уверения за подкрепа на бизнеса му.

Миналия месец казино на Динев бе обискирано от данъчните и специалните служби и бяха открити фалшиви пари. В момента Динев е в Марбея на лагер с футболния си отбор. Посредник в срещата е бил бивш съпартиец на Борисов, който се е завърнал в неговото най-близко обкръжение.

Първата дата, около която се очаква насилие, е 7 февруари. Повече от 3000 запалянковци се очаква да блокират окръжния съд в Пловдив на 7 февруари. За същата дата е насрочено делото за връщане на четири вакъфски имота в града на мюсюлманското вероизповедание. В списъка са емблематичната Чифте баня, превърната в център за съвременно изкуство, бившите турски гробища и два терена на възлови булеварди.Официално агитката на “Ботев” Пловдив стои зад организирането на това събитие. Към нея ще се присъединят най-крайни фенове на ЦСКА и “Левски”.

“Няма да позволим да бъдат отнети от пловдивчани. Организираме национален протест, в който ще се включат привърженици на “Ботев”, “Локомотив”, “Левски”, ЦСКА, “Нефтохимик”, “Етър”, “Пирин” (Благоевград) и “Пирин” (Гоце Делчев)”, заяви Велин Терзиев от клуба на „железничарите“. По думите му феновете предварително се разбрали помежду си да не се афишират с флагове и емблеми на отборите си. Ще има единствено български знамена.

“Каним всички граждани, но политиците не са желани. Провокаторите културно ще бъдат отстранявани. Ще покажем, че не сме лумпени и можем да се обединим в името на една кауза”, подчерта Терзиев. Феновете вече са депозирали молба в пловдивската община за разрешение за протеста. От управата са ги поканили във вторник на разговор. Ще присъстват и представители на полицията. Запалянковците са категорични, че дори и да не им позволят митинга, пак ще го направят. “Безредици няма да има, колкото и да искат някои, за да ги използват за бутане на правителството. Осигурили сме си наша охрана на мероприятието”, коментира Евгений Петров от фенклуба на “Ботев”.

Футболните запалянковци планират да направят жива верига и пред апелативния съд в Пловдив на 14 февруари, когато е заседанието за карловската Куршум джамия. На първа инстанция тя беше дадена на Главното мюфтийство.

Според източниците от спецслужбите това е първата дата, на която ще има вероятно безредици. Втората е 19 февруари – денят на обесването на Васил Левски, когато в София освен агитките се очаква да се включат и активните групи на враждуващите си националистически формации, както и хора от провокаторските структури, които се опитаха на няколко пъти да окървавят протестите от лятото.

Няма коментари :

Публикуване на коментар