Пропускане към основното съдържание

Докато уволняваше за бонуси, Борисов раздал близо 700 хиляди на "своите"

Само за 2 години политическият кабинет на експремиера Бойко Борисов е струвал на данъкоплатеца над 2,6 млн. лв. Освен това Борисов е раздал 668 211 лв. под формата на бонуси на служителите на Министерския съвет през 2011 г. и 2012 г.

Данните са публикувани в одитен доклад на Сметната палата за финансовото управление на администрацията на „Дондуков 1" за периода от 1 януари 2011 до 28 февруари 2013 г.

Допълнителните пари са раздадени в периода, в който правителството на ГЕРБ бе разтърсено от шумни медийни скандали заради раздавани бонуси от министри и шефове на държавни институции.

В края на 2012 г. Борисов накара министри и чиновници да върнат парите. Оказа се обаче, че и самият той щедро е пръскал пари за управляваната от него администрация на Министерския съвет.

Според доклада на Сметнатата палата към 31 декември 2011 г. той е одобрил отпускането на бонуси в размер на 247 384 лв. Средствата са изплатени за постигнати резултати при изпълнение на определени критерии.

През следващата 2012 г. Бойко Борисов раздава крупната сума от 420 827 лв. За разлика от чиновниците в министерства и агенции, служителите на Министерския съвет не са задължени да върнат парите.

Одиторите установяват още, че през 2011 и 2012 г. политическият кабинет на експремиера е струвал на данъкоплатеца над 2,6 млн. лв.

За заплати на персонала през 2011 г. са платени 1 311 403 лв., а през следващата - 1 303 840 лв.

Заплатите на близките до Борисов съветници са определени лично от него.

Изплатените средства за възнаграждения и плащания на персонала по извънтрудови правоотношения през 2011 г. са 868 065 лв. Парите са описани като плащания по граждански договори с физически лица за извършване на дейности в Министерския съвет и работата на ЦИК, изпълнение на европроекти, както и за възнаграждения за участия в комисии.

glasove.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.