loading...

сряда, 20 ноември 2013 г.

Шокиращо! Мюсюлмани горят християни, живеещи в Нигерия! (ВИДЕО) +18

Нападения срещу християните в Нигерия продължава с повишена бруталност. Ужасяващ ислямистки атака 50 християни били изгорени живи.

Както бе обявено в медиите, убити над сто души в атентатите от 12 селища в щата Плато на Нигерия. Отговорност за атентатите възобновено ислямистка терористична организация Боко Харам.

Както бе потвърдено от няколко новинарски агенции, 50 християни, членове на Христовата Църква в селото след нападението MASEHE потърсили убежище в къщата на пастора, където те са били изгорени живи.

” Петдесет членове на църквата са били убити в сградата на църквата, където те скрили. Убит заедно с жена си и децата пастор“, каза Dakholom запознанства, министър и заместник-председател на Христовата църква в Нигерия.

” Нигерия се превръща в нови християни скеле. Боко Харам е убил стотици брутално християни, включително жени и деца“, заяви Джери Dajkst , от американска хуманитарна организация преследвани християни ” Open Door ” ( Отворени врати ), тяхната цел е да управлява целия нигерийски законите на шариата . ”

Някои нигерийските власти смятат, че членовете на мюсюлманската Фулани племе, което е населявало страната на Платон, за да помогнете Боко Харам в преследването на християните и за установяване на ислямско управление в страната.

” Аз не вярвам , че Боко Харам, от нищото, атакува села. Те не може да го направи без местна подкрепа и помощ “, заяви нигерийския съдебен съветник Innocent Čukuvuma.

Народът на Нигерия критикуват пасивността на правителството, и призова за по-голяма ангажираност в борбата срещу тероризма от Боко Харам.

Ajo Pastor Oritsejafor, президент на Християнската Асоциация на Нигерия, е поискал от Комисията по външните работи на Камарата на представителите на САЩ да обяви официално Боко Харам терористична организация, срещу която трябва да се борим в международен план.

” В Нигерия, има някои мюсюлмански екстремисти, които вярват, че Нигерия трябва да бъде ислямска държава, Боко Харам е органът, който ръководи група от хора. Нигерия е разделена на две мнозинство религия, християнството и исляма, не е възможно да ислямизиране Нигерия “, каза пасторът.


Няма коментари :

Публикуване на коментар