loading...

сряда, 1 май 2013 г.

Нов скандал в МВР! Служителки също са били подслушвани

Служителки на МВР също са подслушвани. В последствия разговорът им е използван, за да бъдат принудени да напуснат. Дамите коментирали в личен разговора злоупотреби на шефката си. Цялата сага се разиграва в дирекция „Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на ЕС (АФКОС)”. Структурата си сътрудничи с европейската комисия ОЛАФ.

Служителките, условно наречени в разговора “А” и “Б”, са отправили писмо до главния прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работа Петя Първанова и главният секретар на МВР Калин Георгиев, с което ги запознават със случая.

Двете жени застанаха с гласовете си пред bTV, но не пожелаха да разкрият имената си.

”А”: “Става въпрос за злоупотреби от ръководителите в нашата структура. Разговорът най-вероятно е записан на територията на дирекцията, а там достъпът е ограничен. Няма как случайни лица да попаднат там и да поставят устройство.”
”Б”:”Бях извикана в кабинета на директорката, където имаше още двама колеги. Беше ми казано да седна, за да чуя нещо. После ми бе пуснат записът. В разговора коментираме и се възмущаваме от злоупотребите със служебното положение. Става въпрос за наш личен разговор. След като го чух, казах, че запазвам коментара за себе си, защото разпознах гласа си. Бях обвинена, че съм недостоен човек и бях помолена да напусна дирекцията. После бе стопиран конкурсът, за който кандидатствах. Беше ми казано, че няма как да продължим да работим заедно. Все пак директорката каза, че ще ми окаже съдействие, а няма да ме спъва да се преместя на друга позиция в МВР. Напуснах кабинета и не знаех на кой свят съм. Цялата треперех.”

”А”: “Разговорът най-вероятно е записан в бюфетното помещение на учреждението. Записът е направен незаконно и явно цели да ни унижи пред колегите. Аз бях предупредена, че съм имала политически пристрастия, че някой ме е принудил да го направя, за да заема висок пост, визирайки “Позитано”. Държа да кажа, че никога не съм била свързана с тази партия. Аз работя в системата от 2001 година и изпълнявам отговорно задачите, които са ми поставяни.”
”Б”: “Аз изпаднах в нервна криза. Имам сърцебиене, защото се чудя как може да ме записват в личен разговор с колега, когото чувствам по-близък.”

”А”: “Аз бях в командировка и съм на успокоителни. Изби ми уртикария. Вече имам и проблеми с дихателните пътища.”

“Под достойнството ми е да коментирам тази цялата инсценирана гадна случка. Докладвала съм на ръководството на МВР. Има разпореждане на главен комисар Калин Георгиев за проверка. Изумена съм, че са именно те. Двете са служителки, на които съм вярвала безпрекословно и нямам критика към работата им. От този запис става ясно, че едната диктува, а другата пише донос срещу мен”, коментира Соня Клисарска, която е директор на дирекция АФКОС, и допълни, че е получила записа в пощата на домашния си адрес на CD.

БЛИЦ

Няма коментари :

Публикуване на коментар