loading...

петък, 10 май 2013 г.

ГЕРБ купили гласове за 20 млн. лв.

Флейтистът Кристиян Коев, добил популярност с активното си участие в гражданските протести, довели до предсрочното падане на ГЕРБ от власт, призова да не се гласува за партия “Средна европейска класа”, с която се явява на изборите.

Нека хората не се подлъгват и не гласуват за партия "Средна европейска класа". Ние се оказахме част от схема на ГЕРБ, патерица на партията на Борисов, ние сме излъгани, призна Коев, известен още като "Златната флейта", цитиран от Mediapool.

Коев обясни, че формацията се финансира с пари на доскорошния депутат от ГЕРБ Емил Димитров, а по думите му е възможно пари да са давали и "други олигархични кръгове".

Измамата била разкрита лично от ръководителя на партията, който признал, че щели да продават застъпници за Борисов, заяви още музикантът. По неофициална информация от представители на протестиращите застъпниците, които щели да бъдат продадени на ГЕРБ са ‟на стойност 600 хиляди лева, а купените гласове на стойност 20 милиона лева“.

Коев съобщи още, че цялата информация, с която е разполагал, вече е внесена в прокуратурата.

"Сигналът ни е свързан с незаконно финансиране на партията, купуване на гласове и продажба на наши застъпници, които в деня на изброите да обслужват нуждите на ГЕРБ", заяви Коев, който отказа да коментира повече подробности.

Няма коментари :

Публикуване на коментар